banner388
banner390
banner410
banner408

Saç Ekimi Yaptırmak İsteyenler Bu Haberi Dikkatli Okuyun!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Türkiye’de saç ekimi diye tanıtılan yerlerin yarısı illegaldir. Bu gibi yerleri işletenler ne doktor ne de sağlıkçıdır” dedi.

banner269

Saç Ekimi Yaptırmak İsteyenler Bu Haberi Dikkatli Okuyun!

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Türkiye’de saç ekimi diye tanıtılan yerlerin yarısı illegaldir. Bu gibi yerleri işletenler ne doktor ne de sağlıkçıdır” dedi.

28 Ocak 2017 Cumartesi 09:22
Saç Ekimi Yaptırmak İsteyenler Bu Haberi Dikkatli Okuyun!

Türkiye’de ve dünyada erkeklerin en çok yaptırdığı estetik uygulamasının saç ekimi olduğunu belirten Özel FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Erkekler saçlarını kaybettiği zaman ciddi oranda kompleks oluşur, özgüven eksikliği ve hayatlarının her aşamasını olumsuz etkiler.

Saçı olmadığı için işe gitmek istemeyen, evlenmek istemeyen hatta aynaya bakmak istemeyen erkekler vardır. Artık kellik saç ekimi ile tedavi edilebilir bir yöntemdir. Eğer kel olan bir insanın başının geri kalan kısmında yeterli bir malzeme varsa mutlaka saç ekimini tavsiye ediyoruz. Saç ekimi ile doğal ve uzayabilen saçlara kavuşmak mümkündür. Yeter ki o insanın başındaki kelliğinden geri kalan kısmında saçların kalitesi ekim için uygun olsun” diye konuştu. 

"Türkiye’de saç ekimi diye tanıtılan yerlerin yarısı illegaldir"

Türkiye’de çok sayıda saç ekimi diye tanıtılan yerlerin olduğunu ve bunların illegal olarak çalıştığını ifade eden Akbaş, “Erkeklerin saçsızlık zaafını kullanan çok sayıda saç ekimi merkezi olduğunu iddia eden yerler vardır. Türkiye’de saç ekimi diye tanıtılan yerlerin yarısı illegaldir. Bu gibi yerleri işletenler ne doktor ne de sağlıkçıdır. Bunların bir kısmı lise veya ortaokul mezunudur. Sağlığın hiçbir alanında yer almamış, ticari zihniyetli insanlar tarafından açılmakta, yapılmakta ve işletilmektedir. Buralar sağlığın dışında yerler olduğu için buralarda bir takım hastalıkların taşınması ve bulaştırılması mümkündür." dedi.

"AIDS, hepatit gibi hastalıklara neden olabilir"

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler mutlaka estetik plastik cerrahi merkezlerin olduğu yerleri tercih etmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş," Bu gibi uygulamaların estetik plastik cerrahi merkezlerde ve hastanelerde yapılması gerekir. Bu gibi uygulamaların apartman dairelerinde yapılması hiç uygun değildir. Türkiye’de tamamen ticari yöntemlerle bu işe girmiş, internette reklamını yapan, doktor olmadığı halde doktor olduğunu iddia eden çok sayıda merkez var. Ben buradan devletimizi göreve çağırıyorum.Saç ekimi yapacak olan kişilerin de mutlaka çok iyi bir araştırma yapması gerekiyor. Aksi taktirde telafisi mümkün olmayan birçok sağlık sorunları ile karşılaşabilirler. İllegal ve fason olan yerlerde bu uygulamaların yapılması AIDS, hepatit gibi hastalıklara sahip olmak mümkün olunabilir. Hastalarımız bilinçli olsunlar. Saç ekimini ciddi bir konudur” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 28.01.2017 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.