banner388

Saathane Meydanı projesinde sona gelindi

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanın'ndaki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Saathane Meydanı projesinde sona gelindi

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane Meydanın'ndaki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

01 Aralık 2017 Cuma 16:31
Saathane Meydanı projesinde sona gelindi

Samsun Haber - Samsun Saathane Meydanı projesinde sona gelinirken yapılan açıklamada projenin 2018 yılı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.


Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2016 yılında restorasyon çalışmalarına başlanan Saathane Meydanı'nda yer alan; tarihi Taşhan, Şifa Hamamı, Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyor.


 

2016 yılında restore edilmeye başlanan Taşhan; yapı temeli, duvar güçlendirme ve bazı nedenlerden ötürü ek olarak yeni bir revize restorasyon projesi ile sürüyor. Ek proje il birlikte Taşhan'da devam eden restorasyonun 2018 yılının ilk aylarında tamamlanması amaçlanıyor. Ek proje ile birlikte Taşhan'ın restorasyon maliyeti 3 milyon liraya yükseldi. 


2016 yılında restorasyonuna başlanan ve 4 milyon maliyeti olan Süleyman Paşa Medrese ve Camisi'nin restorasyonun 2018 yılında tamamlanması amaçlanıyor. İhalesi yapılan Şifa Hamamı'nda ise çalışmalara 1 ay içerisinde başlanması hedefleniyor.

Üç projenin restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra ise Çifte Hamam'ın olduğu kısım Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından camekanla kapatılarak Saathane Meydanı vatandaşların hizmetine açılacak.

Son Güncelleme: 02.12.2017 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
... 2017-12-02 12:33:28

Ecdadının yağtığı eserlere sırf üç kuruş daha fazla kazanmak için beton yığını diyen zihniyete yazıklar olsun!!!

Avatar
Fedo 2017-12-01 17:41:13

Yazık esnafı mafettin neye yarayacak bu beton yığını bilmem hep gereksiz işler

Avatar
Osman Şimşek 2017-12-02 00:14:21

Güya Büyükşehir Belediyesi eski kaleyi yeniden inşa edecekti.

Avatar
Tarik 2017-12-02 10:13:45

Samsun sahil kenti Samsun'un geleceği kentin düzenli gelişmesinde Boş işlerle uğraşıp insanları mağdur etmenin anlamı yok o yüzden sahil kentleri düzenli gelişmesi için yarın yollarım Çok güzel olması gerekli Büyükşehir iş alanında asistan özel sözlere topu atarken En azından Şehitliği düzenli hale getirilmesi lazım Bunun içinde köylerden boş daha yerleşim yerleri açılmamış yerleri düzene sokmaktan yani Geleceğe yatırım yatması gerekli