banner388

Ruh sağlığı yasası nedir?

Hazırlanan ruh sağlığı yasa tasarısının amacı nedir, neleri içermektedir? PDR Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, tüm bu soruları yanıtladı.

Ruh sağlığı yasası nedir?

Hazırlanan ruh sağlığı yasa tasarısının amacı nedir, neleri içermektedir? PDR Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, tüm bu soruları yanıtladı.

11 Ocak 2019 Cuma 11:29

Türkiye Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, ruh sağlığı yasa tasarısı hakkında açıklamada bulundu. Yasanın çıkmasında en büyük desteği biz verdik diyen Özat, eksiklerin tamamlanması gerektiğini söyledi. 

YASANIN BU GÜNE KADAR ÇIKMAMASI ÜLKENİN AYIBIYDI 

Özat "Ruh sağlı yasası ülkemizde hala yok, dünyada gelişmemiş ülkelerde bile var. Ama ülkemizde bu güne kadar ruh sağlığı alanında her hangi bir yasa olmaması ülkemizin bir ayıbıydı" diye konuştu. 

EKSİKLER TAMAMLANSIN 

Samsun Şube Başkanı Özat "Biz Türk Psikolojik Danışmanları olarak ruh sağlığında bazı konuların yönetmeliklerle daha sonra çözülür denilmesini benimseyemedik, bunlarında ruh sağlığı yasasında açıkça belirtilmesini istiyoruz, eğer bu belirtilmezse daha sonra bakanlıkta daire başkanının insafına kalacak. Sıkıntı yaşanacağını düşünüyoruz. Madem böyle güzel bir yasa çıktı eksik kısımlarının tamamlanması gerektiği düşüncesindeyiz "dedi.

Ahmet ALTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.