banner388
banner390
banner410
banner408

Romanlardan mehter takımı

Samsun'da Romanlar, kendi imkanları ile mehter takımı kurdu.

banner269

Romanlardan mehter takımı

Samsun'da Romanlar, kendi imkanları ile mehter takımı kurdu.

19 Kasım 2017 Pazar 12:44
Romanlardan mehter takımı

Samsun Haber - Samsun'da Romanlar bir araya gelerek mehter takımı kurdu. Romanlar, kurdukları mehter takımı sayesinde mahallelerindeki suç oranlarının düştüğünü dile getirdi.


AMAÇ GENÇLERİ SUÇTAN UZAK TUTMAK

Yavuz Selim Mehter Takımı Başı Ömer Gezginci, kurdukları mehter takımı ile suç oranlarının düştüğünü belirterek, "Bu mehter takımını kurmaktaki amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Roman deyince insanın aklına müzisyenlik gelir. Gençlerimizi müziğin içerisine sokarak, çoluk çocuğumuzu güzel yetiştirmek istiyoruz. Böylece, gençlerimizi kahve köşelerinden çekerek müzik eğitimi vermek istiyoruz. Mahallemizdeki suç oranı daha öncelerden yüzde 80 seviyesindeyken, şu anda yüzde 20’lere kadar indi. Bu suç oranını elimizden geldiğince daha da düşürmeye devam edeceğiz. Biz kendimiz bir grup tespit ettik. Kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarımızı toplayıp, muhabbet edip müzik öğretmeye çalışıyoruz. İnsanlar müzikle aşina oldukları zaman kötü alışkanlıklarından ister istemez arınıyor. Bizler, elimizden geldiği kadar halkımıza hizmet etmeye hazırız" ifadelerini kullandı.


HER MESLEKTEN MEHTERAN

Mehter takımı üyeleri kendilerine destek verilmesini isteyerek, "Bizler müzisyenler olarak devamlı mahalle kahvesinde oturarak iş bekliyoruz. Çalgı işi gelirse gidiyoruz. Bizim mehterimiz 25 kişiden oluşuyor ama şu anda 12 kişiyiz. Çünkü arkadaşlarımız boyacı, hamal ve eskici olduğu için iş çıktığında çalışmaya gitmek zorunda kalıyorlar. Yetkililerin bizim mehter takımına destek çıkmasını istiyoruz. Eğer bize destek çıkılırsa çok daha büyük işler yapabiliriz. Ülkemizi temsil etmeye kadar gidebiliriz. Bizler de bu milletin evlatlarıyız. 3 senedir Samsun’da mehter takımı olarak programlara katılıyoruz. Biz, performans yaptığımız zaman insanlar bizi görüntülemek için birbirleriyle yarışıyorlar. Bu güzel takımın elinden tutulmasını sabit bir yerde görev verilmesini istiyoruz" dedi.


KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULDULAR

Yavuz Selim Mahallesi Camisi’nin eski imamı Ahmet Çelik, Romanların mehter takımı sayesinde kötü alışkanlıklarını bıraktığını belirterek, "Romanlar gerçekten çok güzel insanlar. Özellikle bu mehter takımının kurulmasıyla birlikte de kötü alışkanlıklarından arındılar. Daha önceden belli hatalar yapmış olabilirler. Ancak şu anda mehter sayesinde bütün kötü alışkanlıkları gitti. Keşke herkes Romanları benim gibi gelip tanısalar. Ben de Roman mahallesine taşınmadan önce belli önyargılarım vardı. Bu insanları tanıdıktan sonra bütün ön yargılarım gitti. Bu insanları geç tanımışım ama artık onları tanıdığım için de çok mutluyum" açıklamalarında bulundu.



Mehter takımına destek bekleyen Roman mehter ekibi, yetkililerden düzenli bir iş için yardım istiyorlar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep dinçer 2017-11-19 14:34:52

helal olsun arkadaşlara başarılarını devam ettirmelerini dilerim