banner388
banner390
banner410
banner408

Rize eski Emniyet Müdürü davasında şok itiraflar

Tetikçi Sarıcaoğlu'nun ağabeyi ve eşi itirafçı oldu

banner269

Rize eski Emniyet Müdürü davasında şok itiraflar

Tetikçi Sarıcaoğlu'nun ağabeyi ve eşi itirafçı oldu

24 Şubat 2020 Pazartesi 19:23
Rize eski Emniyet Müdürü davasında şok itiraflar

Rize eski Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin tetikçisinin lise yıllarından itibaren örgütsel faaliyetlerinin olduğu ortaya çıktı. Polis, tetikçinin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içerisinde bağlı olduğu hücreyi deşifre etti. 

ABİSİ VE EŞİ DE İŞİN İÇİNDE !

Tetikçi Sarıcaoğlu'nun ağabeyi M.S. ve eşi de itirafçı oldular. Ağabey ve eş, FETÖ yapılanmasında yer aldıklarını itiraf ettiler. 
Şehit Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdiğ ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, İstanbul MİT Bölge Başkanlığı, KOM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Daire Başkanlığınca müşterek yürütülen operasyonlarda 13 ve 20 Şubat'ta FETÖ bağlantılı hücreye ard arda operasyonlar yapılmıştı. 
Gözaltı kararı bulunan 35 kişiden 26'sı gözaltına alınırken 7'sinin farklı FETÖ soruşturmalarından tutuklu olduğu, 2'sinin ise yurt dışına kaçtığı belirlenmiş, şüphelilerden 2'si, 19 Şubat'ta, 2’si 21 Şubat Cuma günü ve 2 şüpheli de Pazar günü etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak serbest bırakılmıştı.

Tetikçi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun FETÖ'ye bağlı olduğu hücreyi deşifre eden polis, sanık ile ilgili çok çarpıcı detaylara ulaştı.
Tetikçinin lise yıllarından eylem gününe kadar olan tüm hayatı ve 11 Aralık 2018’de suikastı gerçekleştiren tetikçi Sarıcaoğlu’nun yapmış olduğu tüm telefon görüşmeleri incelendi. 

Polis incelemelerine göre; saldırıyı düzenleyen İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, lise son sınıfta iken FETÖ ile ilk Trabzon bağlantısını kurdu. FETÖ/PDY terör örgütüne ait dershaneye giden Samsun'da doktor olan ve FETÖ/PDY üyeliğinden işlem görmüş ağabeyi M.S. aracılığıyla Samsun'da FETÖ örgütüne ait yurtlarda kaldı. 
Erzurum Üniversitesinde okuduğu dönemde FETÖ/PDY ye ait yurt ve evlerde kaldığı, Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi gibi yayınların çalışmalarını yürüttüğü, toplantılara katıldığı ortaya çıktı.

 Sarıcaoğlu’nun 2005 yılında İstanbul’da göreve başlamasının ardından örgütün sözde “Polis Mahrem İmamı” E.E. isimli şahsa devredildiği bu süreçte “Mahrem İmam” ile birçok kez telefonla ve yüz yüze görüştüğü kaydedildi.


Verdi'yi şehit eden tetikçinin 2012'de Rize’ye tayin olduğunda bu kez örgütün sözde “Rize il imamına” devredildiği tespit edildi. 
Bu devir teslim işlemlerinin de FETÖ/PDY’ye ait Cihan Medya çalışanı A.L. tarafından sağlandığı öğrenildi.
 “Polis Mahrem İmamı” A.E. isimli kişi ile 2016 yılına kadar yüz yüze görüştüklerine dair deliller elde edildi. 2016'da Rize’de örgüt imamı A.E.’nin tutuklanmasıyla tetikçi Sarıcaoğlu bu kez gizlilik içinde yürüttüğü görüşmelerini bu sefer A.E.’ın eşi G. E. ile sürdürdü. G.E.’nin “Mahram Abla” konumunda olduğu eşinin ceza evine girmesinden sonra toplanan “Himmet” paralarından ‘pay’ aldığı belirlendi.


FETÖ İLE AYNI PROGRAMI KULLANDI


Sarıcaoğlu’nun eşi S.S.’nin telefonunda yapılan tespitlerde bir dönemde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından kullanılan “Kakako Talk” isimli programı kullandığı ortaya çıktı. Polis yapılan ev aramasında FETÖ/PDY örgütü yapılanması içerisinde Grup Sorumlusu M. Ö.’nın not kağıtlarını buldu. Notlarda endi kendine bir ifade formatı hazırlayarak içeriğinde hali hazırda gözaltında bulunan grup elemanları ile nerede ne zaman birlikte olduklarını anlattığı belirlendi. Gözaltı süresi boyunca örgütsel bir tavır sergileyerek tüm iddiaları reddeden İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nu, emniyet kuvvetlerince yapılan baz tespitleri ve telefon görüşmelerini yalanladı.


AĞABEYİ VE EŞİ İTİRAFÇI 


Sanığın abisi M.S.'nin kendisi ile alakalı FETÖ/PDY üyeliğini itiraf ettiği ortaya çıktı. Tetikçinin ağabeyi M.S. ayrıca, kardeşi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu ile ilgili ifadesinde özetle "kardeşini FETÖ/PDY dershanesine ve yurtlarına kendisinin yönlendirdiğini” söyledi. M.S.’nin emniyetteki ifadelerine göre, kardeşinin FETÖ/PDY harici başka hiçbir grup ile ilişkisi olmadığını söylediği kaydedilirken, bir tıp doktoru olarak yapmış olduğu eylemin bir cinnet hali olamayacağı hususunu kendisine cezaevi ziyaretinde söylediğini anlattı. 

M.S., kardeşinin cinayeti tayin sebebiyle değil 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’cülere karşı kötü muamele ve işkence yaptığı bahanesiyle işlediğini söylediğini de vurguladı. Emniyet Müdürünün kardeşine küfür etmediğini, “Çık dışarıya” gibi kelimeler kullandığını söyleyen M.S. itirafçı oldu.


Tetikçi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun eşi S. S. gözaltında bulunduğu süreçte vermiş olduğu beyanlarda kendisini FETÖ/PDY ye ait sohbetlere kocası tarafından zorlandığını, FETÖ/PDY sohbet ve toplantılarına katıldığını, tespit edilen FETÖ/PDY haberleşme programını kullandığını, eşinin son 1,5 seneden beri evle ilişkisi olmadığını, cinayetten dolayı çok şaşkın ve üzüntülü olduğunu, eşi cezaevindeyken yapmış olduğu görüşmelerde bile Şehit Emniyet Müdürüne karşı kin ve öfke dolu olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.