banner388

Resmen hırsızlık! Samsun'da sıkı takip

Samsun'da marketlere yapılan sıkı denetim devam ediyor. Marketlerde tezgahlardaki fiyatla kasadaki fiyatlar birbirine uyuşmayınca marketçiler yakayı ele verdi. 

Resmen hırsızlık! Samsun'da sıkı takip

Samsun'da marketlere yapılan sıkı denetim devam ediyor. Marketlerde tezgahlardaki fiyatla kasadaki fiyatlar birbirine uyuşmayınca marketçiler yakayı ele verdi. 

04 Ekim 2018 Perşembe 17:48
Resmen hırsızlık! Samsun'da sıkı takip

Samsun Haber-Samsun'un Atakum ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın usulsüz fiyat artışlarına ilişkin belediyelere verdiği talimatlar doğrultusunda denetimler sıklaştırıldı. Atakum ilçesinde fiyatlarda usulsüzlük yapan marketlere yasal işlem uygulandı.

USULSÜZLÜĞE YER YOK

Atakum ilçesinde fırsatçılığını meslek edinmiş marketlere geçit verilmiyor. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, usulsüzlüğe yer vermeyeceklerini belirterek, "Bu konunun üzerine hassasiyet ile gidiyorduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından denetimleri daha da sıklaştırdık. Ekiplerimiz sabahın erken saatlerinden itibaren denetimlerine başlıyor ve gün boyunca aralıksız bu denetimler devam ediyor. Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, kimse bu zorluktan nemalanmaya kalkmasın. Fırsatçılığa asla müsaade etmiyoruz. Ekiplerimizin yaptığı denetimlerde, usulsüzlük tespit edilen büyük marketlerle ilgili olarak, kanunun ilgili maddeleri uyarınca işlem yapmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR İHBAR ETMEKTEN ÇEKİNMESİN 

Marketlerde yapılan usulsüzlere ilişkin vatandaşların duyarsız kalmamaları gerektiğini vurgulayan Başkan Taşçı, "Usulsüz fiyat artışı ile vatandaşın cebindeki paraya göz diken fırsatçılara karşı dikkatli olmalıyız. Ekiplerimiz bu fırsatçılığı tespit ettiği marketlerle ilgili yasal işlemleri başlattı. Hem cezai işlem uygulanması hem de Samsun Ticaret İl Müdürlüğüne bildirimi hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını istiyorum. Aldıkları ürünlerin reyon fiyatları ile kasada ödedikleri fiyatlarını mutlaka kontrol etmeliler. Fiyat farkı olması halinde bunu 153 numaralı hat üzerinden belediyemize bildirmelerini bekliyoruz" sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yılmaz güngör 2018-10-04 22:24:22

Adalet mahallesindeki indirim markete denetim yapılmasını rica ediyorum.fiyatlar çok faiş

Avatar
Mistik 2018-10-04 20:23:10

Demek migrosta halkı soyuyor yazik

Avatar
Samsunlu 2018-10-05 00:59:14

Etiket fiyatı kasada farklı ise fiyat farkı veriyor migros,

Avatar
ercü 2018-10-05 08:58:11

fiyatları fırsatcılık yaparak yükseltmek resmen hırsızlığın daniskasıdır yazıklar olsun onlara bu milletin ekmegi ile oynuyorlar denetimler sıklaştırılsın bunlara çok ağır cezalar kesilsin.öyle on bin tl ile yirmi bin tl ile bu işler olmaz bunlara çok çok daha agır cezalar kesilsinki milletle oynamak neymiş görsünler.

Avatar
yalçın kılıç 2018-10-05 14:46:03

zaten tüketici kanununa göre etiket fiyatı ile kasadaki fiyat arsında fark var ise, tüketici lehine olan fiyattan geçerli sayılır bu zaten en bilindik şeydir. yıllar önce benim başıma gelmişti 6lı yumurta aldım raftaki fiyatı 3,65 idi kasada 4,25 gözüktü.itiraz edip ilgili kanunu kasiyere söyledim,şefiyle görüştü ve etiket fiyatına aldım

Avatar
Samsun 2018-10-05 07:49:25

Atakente de oyle kasada fiyat çok artiyo 3.4 parca 80 fazla oduyoz markete gitmek istemiyorum artik baskanim denetim istiyoruz hepsi öyle

Avatar
VATANDAŞ 2018-10-05 10:42:10

HANGİ MARKET OLURSA OLSUN FİŞİ HEP KONTROL EDERİM. MİGROSTA 3 4 KEZ KARŞILAŞTIM ETİKETİ DEĞİŞMEYİ UNUTMUŞUZ DEDİ İADE ETTİM.

Avatar
ahmet 2018-10-05 13:36:15

Market ismini yazmanıza gerek yok işine gelmeyen gider diğer marketten alır.kimseyi dövmüyorlar diğer marketten aldı diyeeeeeeeeeeeeeee