banner388

Rektör Bilgiç traktörün başına geçti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Bafra'da hasat yaptı.

Rektör Bilgiç traktörün başına geçti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Bafra'da hasat yaptı.

14 Eylül 2018 Cuma 01:22
Rektör Bilgiç traktörün başına geçti
Samsun Haber-Rektör Bilgiç, OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde (OMÜ-TUAM) traktörle ile mısır hasadı yaptı.
OMÜ Ziraat Fakültesinin Bafra'daki Araştırma Merkezinde geçen yıl başlanılan modern sulama sistemleri ile yetiştirilen silahlık mısırların hasatına başlandı. Mısır hasadında Rektör Bilgiç’e; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Demir, Uzaktan Eğitim Müdürü (UZEM) Prof. Dr. İzzet Akça, OMÜ-TUAM Müdürü Doç. Dr. Eyüp Selim Köksal, Ziraat Fakültesi ve Turizm Fakültesinden öğretim üyeleri ile teknik personel eşlik etti.

REKTÖR BİLGİÇ TRAKTÖR BAŞINDA

Samsun'da OMÜ-TUAM bünyesinde ilk defa kullanılmaya başlayan hareketli sulama sistemleri ile  2018 yılında fiğ ve ardından silajlık mısır yetiştirildi. Sisteme ek olarak silah hasat ve paketleme tesisi kuruldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.