banner388
banner390
banner410
banner408

Rektör Bilgiç tıp öğrencilerinin sorunlarını dinledi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç 1. sınıf tıp öğrencileri ile bir araya geldi. Rektör Bilgiç, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi.

banner269

Rektör Bilgiç tıp öğrencilerinin sorunlarını dinledi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç 1. sınıf tıp öğrencileri ile bir araya geldi. Rektör Bilgiç, öğrencilerin sorun ve taleplerini dinledi.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 21:32
Rektör Bilgiç tıp öğrencilerinin sorunlarını dinledi

Samsun Haber-OMÜ Rektörü Bilgiç, Tıp Fakültesi 1. sınıf hazırlık öğrencileri ile buluştu. Tıp Fakültesi Dekanlığı Mavi Salonda gerçekleşen buluşmada Rektör Bilgiç, öğrencilerin sorun, talep ve önerilerini dinledi.

Tıp öğrencileri ile buluşmaya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, dekan yardımcıları, akademisyenler ve Tıp Fakültesinin Türkçe ve İngilizce Bölümlerinin 1. sınıf öğrencileri eşlik etti.

OMÜ'YÜ SEÇEREK DOĞRU OLANI YAPTINIZ

Rektör Bilgiç sözlerine, göreve geldiğinden itibaren 20 aylık süreçte okula neler kazandırdıkları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere Türkiye'nin saygın fakültelerinden birindesiniz diye Rektör Bilgiç, "OMÜ Tıp Fakültesini tercih etmekle pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Zira Türkiye’deki saygın fakültelerden biri olma niteliğine sahibiz. Eğitiminizi verimli bir şekilde tamamlayıp inşallah iyi bir doktor olarak insanımız ve ülkemize hizmet edeceksiniz. Tabii ki amacımız; sizleri çok iyi biçimde yetiştirip hayata hazırlamak. Şunu unutmamak gerekir ki iyi bir hekim olmak için evvela iyi bir insan olmak ve insanı derinlemesine tanımak şart. İnsanı biyolojik olarak tanımak kadar psikolojik bakımdan da tanımak çok önemli" diye belirtti.

BİR ÇOK İNSANA UMUT OLACAKSINIZ

Rektör Bilgiç, öğrencilere bir çok insana umut olacaklarını söyleyerek, "Bu güvenin tesis edilebilmesi adına da 6 yıllık bir eğitim süreci içindesiniz. Çünkü hatalarınızın telafisinin mümkün olmadığı bir meslek hayatında görev alacaksınız. Size ümit bağlamış nice insanın bu umutlarını sizde bulması gerekecek. Hasta, bazen eşine ya da kardeşine anlatamadığı sırrını sizinle paylaşacak. Bu paylaşım tabii çok önemli bir sorumluluğu da beraberinde getirecek. Tercih dönemindeki hayallerinizle karşılaştıklarınız arasında mutlaka farklılıklar olacaktır; bu durumu üniversiteyi kazanan her öğrenci yaşar. Artık gerçekliklerle karşı karşıyasınız. O sebeple bu bir yıl içerisinde neler yaşadınız, nelerle karşılaştınız? Sizleri sükutu hayale uğratan şeyler ile beğendiğiniz, takdir ettiğiniz olaylar ve durumları sizlerle hocalarımızın eşliğinde gözden geçirme şansımız olacak kanaatindeyim. Nihayetinde çözülemeyecek sorun yoktur" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından dinleti şeklinde tıp öğrencileri sorun, talep ve önerilerini Rektör Bilgiç'e bildirdi. Rektör Bilgiç, öğrencileri dinleyerek, anlatılanların değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, öğrencilerin verdiği önerilerden iyileştirme yapılacak hususları not aldı.

Buluşmanın ardından öğrenciler, Rektör Bilgiç ve Tıp Fakültesi yetkilileri ile fotoğraf çektirdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğrenci velisi 2018-05-16 23:56:05

sayın hocam 5 ,6 sınıflarda öğrencilere asgari üçret verilsin... bu çocuklar çok emek saf ediyor.... hele 6 sınıfa bir asgari üçret verilsin..

Avatar
ÖĞRENCİ VELİSİ 2018-05-17 12:58:05

TIP ÖĞRENCİLERİNE 6 SINIFA ASGARİ ÜÇRET VERİN

Avatar
aaa 2018-05-17 13:36:08

senelerdir aynı tatava, hiç birinin birşey yaptığı yok, görüyoruz ülkenin halini, akıllı olanlarda yurt dişinda :)) olsun asimilasyona, zaman kaybettirmeye devam, eğitimsiz eğitim..