banner388

Rektör Bilgiç'ten öğrencilere altın değerinde tavsiyeler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğrencilerle bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaştı, tavsiyelerde bulundu.

Rektör Bilgiç'ten öğrencilere altın değerinde tavsiyeler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğrencilerle bir araya geldiği söyleşide tecrübelerini paylaştı, tavsiyelerde bulundu.

13 Aralık 2018 Perşembe 17:27
Rektör Bilgiç'ten öğrencilere altın değerinde tavsiyeler

Samsun haber Münevver Ayaşlı Yurdu Konferans Salonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Samsun Kredi Yurtlar Kurumunun (KHK) düzenlediği “KHK Zoru Başaranlar Kariyer ve Spor Sohbetleri” konulu söyleşiye katılan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversite yıllarında yaşadığı zorluklara değinerek,  “Benim okul dönemime denk gelen 12 Eylül ve öncesinde çok daha fazla zorluklar vardı. Kardeşin kardeşe düşman olduğu hatta yaşam hakkı bile tanımadığı bir zamanda öğrencilik yaptım. Bu sebeple içinde bulunduğunuz huzurlu ve bir arada yaşayabilmenizi sağlayan ortam sizin için çok büyük bir şans. O dönem kavga edenler daha sonra bu kavganın anlamsız olduğunu, bir arada yaşanabileceğini fark etti ama ülkemizin ödediği bedel çok ağır oldu. Bu nedenle hangi görüşten olursanız olun aklınızı başkalarına teslim etmeyin. Akıl büyük bir nimet, özgür bir birey olarak kalabilmek için onu kimseye teslim etmeyin. Bu sayede yanlışlardan dönme fırsatınız olacaktır” dedi.

Asıl başarılı insan...

Hayatı planlamanın gerekliliğine değinen Rektör Bilgiç, kişinin kendine hedefler koymasını ve o hedeflere ulaşmak için sürekli çalışması gerektiğini belirtti. İyi insan olarak kalabilmenin para sahivi olmaktan çok daha büyük bir başarı olduğunu belirten Rektör Bilgiç, “Asıl başarılı insan; hakkı, hukuku bilen ahlâklı insandır. Günümüzde müthiş bir tüketim alışkanlığı ve israf var. Eskiye göre insanlar, ihtiyaca değil çeşitliliğe yönelik tüketim yapıyor. Bu durum, meşru bir zeminde gerçekleşiyorsa normal ama bunlara ulaşmak için insanlar, meşru olmayan yollara sapmayı göze alabiliyor. Oysa hak etmeden, haramla alınan şey insanı mutlu etmez, tatmin etmez. Yine kopya çekerek geçmekle çalışarak geçmek arasında çok anlamlı bir fark var. İyi insanlar olmamız gerek. Doğru kalmaya ve birbirimize saygı duymaya mecburuz. Sadece kendini düşünen insanlar olursak zararı kendimize de dönecek bir mekanizmanın içinde debeleniriz.Bizim bu güzel topraklarda özgürce yaşamamız için, canlarını feda etmiş nice şehitlerimiz var. Onların bu fedakârlığının karşılığında bize düşen iyi insan olmak ve çok çalışmak. Bu iki vasıf, ülkemizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için gerekli” diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Arif 2018-12-13 23:02:15

Hak-hukuk , ahlaktan bahsedecek en son insansınız !... Madem o kadar hak-hukuk gözetiyorsunuz, hastanenizde çalışan sağlık personellerinin mahkeme kararı ile kesinleşen alacaklarını, neden faiziyle ödemiyorsunuz? Neden insanları faizinden vazgeçirmeye çalışıp, 4 sene önceki parayı vermeye çalışıyorsunuz?

Avatar
nihat 2018-12-14 09:54:51

komikmiş

Avatar
Hasan 2018-12-14 13:48:14

Ahlaksızların ahlak ile ahkam kesmesi güzel bir paradoks olmuş

Avatar
ilteriş 2018-12-14 14:40:17

hocam ayrıca:haram yemeyen.çizgisinden sapmayan.fırıldak gibi dönmeyen insan ilave edilebilir..selamlar