banner388

Rektör Adayı Şahinoğlu'ndan Soykırım Açıklaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, aziz Türk milletinin soylu ecdadına yönelik her türlü çirkin iftiralarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi.

Rektör Adayı Şahinoğlu'ndan Soykırım Açıklaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, aziz Türk milletinin soylu ecdadına yönelik her türlü çirkin iftiralarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi.

02 Haziran 2016 Perşembe 15:37
Rektör Adayı Şahinoğlu'ndan Soykırım Açıklaması

 Alman Parlamentosu'nda kabul edilen “Sözde Ermeni ve Hristiyan Soykırımı Tasarısı” ile ilgili OMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, önemli açıklamalar değindi. Tarihte, milletin farklı inanç ve kültürlere sahip pek çok mazlum millete kucak açtığını ve onları yok olmaktan kurtardığını önemle vurgulayan Şahinoğlu, “Türk akademisyenleri olarak tüm dünyaya haykırıyoruz ki, tarihte yaşanan örneklere benzer şekilde, günümüzde de ülkelerindeki savaştan kaçan milyonlarca insana kapılarını açan, onlarla ekmeklerini bölüşen aziz halkımızı, onun şanlı tarihini hiçbir yabancı ülke parlamentosu yargılayamaz, hiçbir zaman da yargılamayacaktır ve ilgili parlamentonun aldığı karar yok hükmündedir” dedi. Çanakkale Savaşı’nda, ülkeyi işgal etmek için gelen ve savaş esnasında yaralanan düşman askerlerine, Mehmetçiklerimizin düşman askerlerine şefkatle muamele edildiğini söyleyen Şahinoğlu, kendisini yok etmek amacıyla gelmiş düşmanlarına bile zor duruma düştüklerinde şefkatle karşılık veren yüce karakterli Türk milletine ve onun atalarına dil uzatıp iftira atanların, sadece kendilerini küçük düşüreceklerini, hatta rezil edeceklerini söyleyerek belirtti.Dünyada Türk ve Japon halklarında olan bir özellikten bahseden Şahinoğlu, barış zamanında bir birinden ayrı gibi duran beş parmak, kendisine yönelen bir tehdit karşısında nasıl yumruk halini alıyorsa, Edirne’sinden Ardahan’ına kadar tüm milletin her ferdinin, kendisine yönelen tehditler karşısında sımsıkı bir araya geldiğini ve geleceğini söyledi. Suçluların kendi suçlarını başkalarına yansıtma gibi davranışsal karakteristik özellikleri olduğunu belirten Şahinoğlu, geçmişleri toplama kampı, zulüm ve işkence kavramları ile anılan ülkelerin, bu aziz milletin soylu ecdadına yönelik her türlü çirkin iftiralarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayarak önemle belirtti.
Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu “Bütün dünyaya adaleti ve din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlar arası yardımlaşma kültürünü götüren aziz milletimize ve onun şanlı tarihine dil uzatılmasına asla müsaade etmeyiz” diyerek konuştu. 
Devlet ve millet birlikteliğine vurgu yapan Şahinoğlu, halkın birlikdeliğiyle her türlü tehdidi bertaraf edecek güçte olduğunu ve geleceğin aydınlık olduğunu ve aziz milletimizin hiçbir zaman karamsarlığa düşmemesi gerektiğini sözlerine ekleyerek konuşmasında belirtti.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
MehmetçikTürkMilletEcdad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.