banner388

'Referandum, taleple gelmedi'

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, referandumun bir toplumsal taleple gündeme gelmediğini belirterek," Bu haliyle bile antidemokratiktir. Antidemokratik bir temel değişikliği, demokrasi sosuna bulayıp dayatmak istiyorlar." dedi.

'Referandum, taleple gelmedi'

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, referandumun bir toplumsal taleple gündeme gelmediğini belirterek," Bu haliyle bile antidemokratiktir. Antidemokratik bir temel değişikliği, demokrasi sosuna bulayıp dayatmak istiyorlar." dedi.

30 Ocak 2017 Pazartesi 10:07
'Referandum, taleple gelmedi'
Samsun Haber - İkinci Bülent Ecevit Hükümetinin İmar ve İskan Bakanı Erol Tuncer, Samsunlu İş adamı ve 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili aday adayı olan Ertuğrul Çepni ile birlikte CHP İlkadım ilçe örgütünün düzenlediği panele katıldı ve sonrasında CHP Samsun İl Başkanlığına ziyarette bulundu.

'Cumhuriyet'e çok şey borçluyuz'

İkinci Bülent Ecevit Hükümeti'nin İmar ve İskan Bakanı Erol Tuncer, "Kendimi şöyle tanımlayabilirim. Bayburt'un alelade bir köyünde başlayan bir yaşam ve bir köy çocuğunun, Cumhuriyet'in ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kendisine sunduğu imkânlarla alınan bir eğitim. Cumhuriyet'e çok şey borçluyuz. Şayet Cumhuriyet kazanımları olmasa, biz bugünkü halde olmazdık. Bu nedenle korumamız gereken, Cumhuriyet'in kendisidir. Bunun yanında, parlamenter demokrasimizi de muhafaza etmek zorundayız. TBMM'de kabul gören Anayasa değişikliği, Parlamenter sistemin sonu olduğu gibi, tek bir kişinin egemenliği anlayışını hakim kılıyor. Bu olmaz. Tek bir kişinin dediğinin olduğu sisteme, demokratik sistem denmez. " dedi. 

'Milletin derdi Anayasa değil'

Referandum süreci ile ilgili verdikleri katkı için Erol Tuncer'e ve Ertuğrul Çepni'ye, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl örgütü adına teşekkür eden CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Referandum, bir toplumsal taleple gündeme gelmiş değil. Bu haliyle bile antidemokratiktir. Antidemokratik bir temel değişikliği, demokrasi sosuna bulayıp dayatmak istiyorlar. Milletin derdi Anayasa değil. Millet, gelir dağılımında eşitlik istiyor. Millet, eşit haklar istiyor, fırsat eşitliği istiyor. Bu Anayasa bunu vaat ediyor mu? Hayır. Bu nedenle biz de bu Anayasa değişikliğine hayır diyeceğiz. Hayır demeliyiz. Çünkü milletin kendisi, tek bir kişiden ve onun iradesinden büyüktür ve üstündür. Ancak bu Anayasa değişikliği, tüm yetkileri tek ele terk eden düzenlemeler içeriyor. Bunu kabul etmek, demokrasinin köküne dinamit koymak demektir. Buna izin verecek miyiz, vermeyecek miyiz? Mesele budur. " diye konuştu. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.