banner388

Ramazan Mırık kimdir?

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ramazan Mırık kimdir?

Ramazan Mırık kimdir?

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ramazan Mırık kimdir?

11 Mayıs 2018 Cuma 14:39
Ramazan Mırık kimdir?

Samsun haber - 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri için AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı olan Ramazan Mırık, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

1969 Yılında Samsun'ım İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesinde doğan Mırık'ın babası Hacı İsmail Mırık ve annesi Asiye Mırık Tekel Sigara Fabrikası'nda emeklidir. 


Beş kardeş olan Mırık, Samsun'ım Atakum İlçesi Çamlıyazı Köyü nüfusuna kayıtlıdır.  Temel Eğitimini Samsun’da tamamlayan Mırık, genç yaşta iş hayatına atıldı. Bir süre Samsun’da özel sektörde çalışıp daha sonra İstanbul’a giderek turizm sektöründe faaliyette bulundu. 

1993 yılına kadar İstanbul’da çeşitli otellerde yöneticilik yaptı.  Eşi Hülya Hanımla evlenerek Almanya’ya yerleşip otomobil yedek parçası üretimi yapan bir fabrikada çalışmaya başladı. 

DÖNER MEİSTER

Burada bir yıl kadar çalıştıktan sonra Almancasını ilerleterek mantar üretim fabrikasında çalışmaya ve yönetici kadrolarında  görev alman Mırık, bir müddet sonra kendi işyerini açarak Döner Meister markası ile restaurant işletmeciliği işine girdi. 

FUTBOL YÖNETİCİLİĞİ YAPTI

Hannover Einbeck şehrinde futbol antrenörlüğü ve yöneticiliği yapan Mırık, Almanya’da 16 yıl kaldıktan sonra tüm birikim ve yatırımını ülkesinde değerlendirmek adına 2009 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı.
 


Türkiye’de kendi ismi ile kurduğu şirkette emlak danışmanlığı ve müteahhit yapmaktadır. İncesu Mahallesinde, 150 Yatak kapasiteli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Özel Engelli Bakım Merkezi inşaatı devam etmektedir. 

Atakum AK Parti İlçe Teşkilatında görev almıştır. Atakum İlçesi 2014 Yerel Yönetimler seçimlerinde Ak Parti Belediye Başkanı Adayı İshak Taşçı’nın seçimleri kazanmasında aktif rol aldı. Samsunlu Almancılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) Kurucu Başkanlığını yaptı. TÜMSİAD Siyasi işler Başkan Yardımcısı, SATEM Tüm Emlakçılar Odası Başkan Vekilliği, Odalar Birliği ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi yönetiminde görev aldı. Samsunspor yönetiminde bulunan Mırık evli, üç çocuk babası olup, kızı Elif, Ondokuzmayıs Üniversitesi Almanca Öğretmenliği, oğlu Muhammet Mustafa, Çarşamba Hukuk Fakültesinde, küçük oğlu Musa, lise son sınıfta eğitim görmektedir. Arapça ve ileri düzeyde Almanca bilmektedir.

Son Güncelleme: 11.05.2018 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.