banner388
banner390
banner410
banner408

PTT Samsun'dan açıklama! İşte bin TL yardım ödeme kimliğe göre ödeme tarihleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000’er TL tutarındaki ödemelerin 1 Nisan tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden ve ATM’lerinden başlayacağı açıklandı.

banner269

PTT Samsun'dan açıklama! İşte bin TL yardım ödeme kimliğe göre ödeme tarihleri

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korona virüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000’er TL tutarındaki ödemelerin 1 Nisan tarihinden itibaren PTT iş yerlerinden ve ATM’lerinden başlayacağı açıklandı.

31 Mart 2020 Salı 16:17
PTT Samsun'dan açıklama! İşte bin TL yardım ödeme kimliğe göre ödeme tarihleri

Samsun PTT Başmüdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Ödeme tarihleri ihtiyaç sahibinin doğum yılının son rakamına göre belirlendi. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan’da, 1 ve 6 olanlar 2 Nisan’da, 2 ve 7 olanlar 3 Nisan’da, 3 ve 8 olanlar 4 Nisan’da, 4 ve 9 olanlar 5 Nisan’da ihtiyaç ödemelerini alacak” denildi.

Açıklamanın devamında şu bilgiler verildi: “İş yerlerimizde yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi sağlanmıştır. Bu kapsamda Şirketimizde hesabı bulunan işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış müşterilerimizin işsizlik ödemelerini 5 Nisan tarihinden itibaren hesaplarına yatıracağız. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla virüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesi gerektiğini hatırlatıyor, vatandaşlarımızın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği olağanüstü mücadeleye katılarak kurallara uymasının önemli olduğunu vurguluyoruz. İşlemlerini internet ya da ATM’den yapamayan vatandaşlarımızı kontrollü bir şekilde iş yerlerimizde misafir ediyoruz. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak yaygın iş yerlerimizde bulunan gişelerde görevli personel sayısının en fazla iki katına kadar müşteriyi sırayla iş yerlerimize alarak işlemlerinizi yapmayı sürdüreceğiz. Ayrıca şubelerimizde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla ATM’lerden ücretsiz günlük para çekme limitini 3 bin TL'ye yükselttiğimizi hatırlatmak isteriz. Korona virüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana PTT olarak gerekli tedbirleri aldık. Tüm PTT iş yerlerimizde, dağıtım ve servis araçlarımızda ve müşterilerin temas edebileceği alanlarda Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak yaparak, müşterilerimizin ve personelimizin sağlığını koruyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adasdas 2020-03-31 16:34:42

2 milyon haricinde geride kalanlar insan değilmi? onları neden unutuyorsun?

Misafir Avatar
dsadsa 2020-03-31 19:08:27 @adasdas

açıkcası merak ediyorum bu iktitarın bu fiyasko haliyle ayakta tutan ülkenin bu hale gelmesine sebebiyet veren sürekli yardım edilen bu 2 milyon kişimi?
o 2 milyon kişi kusura bakmasın, ben yardırırken boş boş yatmayacak!!!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Figen 2020-03-31 22:16:46

Elektrik yardimi ve öğrenci yardimi alanlara da verilecek mi 1000 tl
Cevap yazarsaniz sevinirim

Avatar
@Murat606 2020-03-31 23:09:18

Mrb kimlere yatacak bu para kimler alabiliyor öğrenci ve elletirik yiyecek yardımı alanlar alabiliyorlarmi bu yardımı Instagram hesabından murat606 bilgisi olanlar ulasabilirse sevinirim şimdiden tskler

Avatar
Muhtar 2020-04-03 07:20:44

Yeşil kart ,kömür, gıda yardımı alanlara verilmemiş,, ama ginede bakilsin..pttden

Avatar
Caner 2020-04-03 14:29:35

2 milyonun haricinde olanlara yok madem bir yardım yapacaksın her haneye yap bune arkadaş televizyona çıkıp suriyelilere 42 milyar dolar harcama yaptık demesi kolay tabi bizi insan yerine koyan mı var evde kal demesi kolay onlar için onların aldığı bir aylık maaşı ben 18 senedir çalışıyorum bir kurus bile koyamadik biryere