banner388

Polis, kadın avukatın etek altı görüntülerini çekti

Samsun'da bir polisin otobüste kadın avukatın etek altı görüntülerini çektiği iddia edildi.

Polis, kadın avukatın etek altı görüntülerini çekti

Samsun'da bir polisin otobüste kadın avukatın etek altı görüntülerini çektiği iddia edildi.

02 Aralık 2017 Cumartesi 12:00
Polis, kadın avukatın etek altı görüntülerini çekti

Samsun haber - Samsun Barosu'na kayıtlı kadın avukat G.T., 7 ay önce Atakum ilçesindeki evinden çıkıp, İlkadım ilçesindeki işyerine gitmek için otobüse bindi. Otobüs Cumhuriyet Caddesi'ne geldiğinde ise avukat inmek için koltuktan kalktı. Avukat G.T.'nin arkasında oturan Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, evli ve 2 çocuk babası Ali K. ise bu esnada cep telefonuyla avukatın etek altı görüntülerini çekti. G.T.'nin durumu fark etmesiyle yardım istedi. Polis ekipleri meslektaşları A.K.'yı gözaltına alarak cep telefonunu Siber Suçlara teslim etti. Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede görüntülerin silindiği tespit ederek görüntüleri geri yükledi. Otobüsün güvenlik kamerası ve görgü tanıklarıda iddiayı doğruladı.

"BİLİNÇLİ OLARAK SUÇ İŞLEMEDİM"

Emniyetteki işlemleri tamamlanan A. K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samsun Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan hakkında dava açılan ve açığa alınan tutuksuz sanık  Ali K., karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkemede ifade veren sanık, "Sabah işe gelirken cep telefonumla zaman geçirmek için oyalanıyorum. Telefonum akıllı telefon olduğu için kamerası açık kalmış. İsmini sonradan öğrendim müşteki bana yakın mesafede ayakta duruyordu. Daha sonra otobüsteki bazı kişiler tarafından avukat uyarıldı. Bana döndü ve 'Siz sapık mısınız? Ne yapıyorsunuz? Benim görüntülerimi mi alıyorsunuz' dedi. Bana yüksek sesle bağırınca ben de panikledim ve telefonumdaki ne olduğunu bilmediğim görüntüleri sildim. Bilinçli olarak suç işlemedim" dedi.

"OTOBÜSTEN İNMEYE ÇALIŞTI"

İfade veren kadın avukat G.T. ise, "Otobüste bulunan ve Emniyet'te tanık olarak dinlenen kişiler beni uyardı. Arkama döndüğümde elindeki telefonu eteğimin altına gelecek şekilde ve kamerası açık halde görüntümü çektiğini gördüm. Cep telefonunu istedim. Kendisinin polis olduğunu ve arama iznimin olup- olmadığını sordu. Daha sonra otobüsten inmeye çalıştı. Otobüsteki görgü tanıkları 'Biz gördük. Telefonunuzu verin' diye beyanda bulununca sanık polis kimliğini çıkarıp 'Telefonumu vermiyorum' dedi. Otobüs şoförü de kapılarını kapatıp polisi aramamı bekledi. Otobüsün ön tarafına giden sanığın cep telefonundan bir şeyler sildiğini anladım. Telefonla uğraştıktan sonra telefonu önüme atıp 'Al şimdi bak' dedi. Ancak ben telefonu elime almadım. Şikayetçiyim" diye konuştu.


1 YIL CEZA ALDI

Hakim sanık A.K.'ya 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan 1 yıl  8 ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Sanığa verilen cezayı az bulduğunu söyleyen avukat G.T. ise, ağır ceza mahkemesine itirazda bulunduğunu söyledi.

KAYNAK: DHA

Son Güncelleme: 02.12.2017 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esen 2017-12-02 13:45:44

bu şerefsizin yüzünü apaçık gösterin neden göstermiyorsunuz herkes görsün bilsin nasıl bir sapık olduğunu halen daha görevdemi yoksa neden ihraç edilmiyor polis teşkilatı şerefsizlerle doldu temizle temizle bitmiyor

Avatar
Vatandaş 2017-12-02 12:09:02

Devletin adaleti ağır adımlarla yavaş yavaş ilerler, gideceği yere öyle veya böyle ulaşır.

Avatar
Cemal 2017-12-02 12:06:39

Hadım edin kesin...

Avatar
esen 2017-12-02 13:43:39

pislik polis şerefisz bide size emanet ediliyoruz bu polislik mesleği ne kadar ayağa düştü yaww rüsvet yiyenimi ararsın sapığınımı ararsın polislerden soğuttunuz be

Avatar
kazım 2017-12-02 12:11:08

Türk polisine bakın hele. geçenlerde de bir parkta iki polis bir bayana tecavüz etmişti. her bulduğun adamı sorgusuz sualsiz dayısı var hesabıyla işe alırsan değil topluma huzur getirmeyi, belanın ta kendisi olurlar.

Avatar
Suskun 2017-12-02 16:16:28

Vatandaş suç işlese tutuklanır mevzu polis olunca ceza işlemez

Avatar
Erkan 2017-12-05 08:59:18

Kimsenin bir kişi üzerinden polislerimiz üzerinde algı oluşturmaya hakkı yoktur. Hele ki meslekle ilgili değil; toplumla ilgili olan bir olayı! Bu arada polis değilim.

Avatar
İsmi Lazim Degil 2017-12-06 12:24:03

Yorumlarda cok haklisiniz ama su bi gercek her polisi bir tutmayin lutfen. Her isin icinde iyiside kotusude ne yazikki mevcut bu tarz insanlari toplumdan ne yazikki soyutlayamayiz.Tabiki icimizde sapigida var rusvet alani verenide var ama her polisi boyle sapik ve rusvetci bir insan olarak tanimlarsak isimiz zorlasir. Adaletin kilici keskindir elbet ceza alacaktir.Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun