banner388

Plastik çıktı ahşap bitti

Samsun'da 50 yıldır ahşap sepet işi yapan Abdul Erkan, plastiğin çıkması ile birlikte sepet işinin bittiğini söyledi.

Plastik çıktı ahşap bitti

Samsun'da 50 yıldır ahşap sepet işi yapan Abdul Erkan, plastiğin çıkması ile birlikte sepet işinin bittiğini söyledi.

04 Mart 2018 Pazar 10:31
Plastik çıktı ahşap bitti

Samsun'da 50 yıldır ahşap sepet ustalığı yapan 78 yaşındaki Abdul Erkan, plastik sepetlerin çıkması ile birlikte ahşap sepetlere duyulan ilginin azaldığını dile getirdi.

Çarşamba Beşik Pazarı’nda yarım asırdır sepetçilik mesleğiyle uğraşan Abdul Erkan, plastik malzemeden sepetlerin daha fazla ilgi gördüğünü, bu nedenle de ahşap sepetçiliğin bitme noktasına geldiğini söyledi. Erkan, ahşap sepetleri genelde organik ürün kullanan insanların tercih ettiğini vurguladı.

"PLASTİK ÇIKTI SEPET İŞİ BİTTİ"

Abdul Erkan, çocukluk yıllarında bu mesleğe başladığını belirterek, "Eskiden bizim köyde herkes sepet yapardı. Bu işe çocukluğumuzda başladık. Şimdi bu iş pek fazla ilgi görmüyor. Sepet işi bitti. Köroğlu ne demiş: ’Delikli demir çıktı, mertlik bozuldu.’ Bizde de plastik çıktı sepet işi bitti. Çok az satıyoruz. Mecbur dükkanımıza geliyoruz. Bir iki arkadaş geliyor muhabbet ediyoruz. Ahşap sepet ömrünü plastik sepete devretti. Devir değişti. İş bitmez ömür biter. Çarşamba ahşap sepeti doğaldır. Organiği seven insanlar bunu alıyor. Ama eskisi gibi değil. Önceden bir kamyon satıyordum, şimdi 10 tane satıyorum" ifadelerini kullandı.

Abdul Erkan ayrıca, ahşap sepetleri 10-75 TL arasında sattığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cemal 2018-03-04 14:46:41

elli yıldır aynı iş yapılmaz. zamanın gerekliliklerine uyamayıp gerisinde kalan her iş mutlaka biter. eskiyle yeniyi harmanlayıp teknolojiyle birleştirip ilerlemek lazım.

Misafir Avatar
Cemal bey 2018-03-04 17:49:33 @cemal

Örneğin Cemal bey hep zamana uyup bilişim işleriyle uğraştı

Beğenmedim! (0)