banner388

Piyango çıktı, hayatı mahvoldu 

Samsun'da Milli Piyangodan büyük ikramiye kazanan Süleyman Orhan, piyango çıkmadan önce alın teriyle kazandığı mal varlığını da kaybetti, şimdi emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.

Piyango çıktı, hayatı mahvoldu 

Samsun'da Milli Piyangodan büyük ikramiye kazanan Süleyman Orhan, piyango çıkmadan önce alın teriyle kazandığı mal varlığını da kaybetti, şimdi emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor.

24 Aralık 2018 Pazartesi 12:03
Piyango çıktı, hayatı mahvoldu 

Samsun'da Milli Piyango'dan büyük ikramiye kazanan Süleyman Orhan, piyango çıkmadan önce alın teriyle kazandığı mal varlığını da kaybetti, şimdi emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor. 
Samsun'da 1993 yılında Milli Piyangoyu ve ara ikramiyeyi kazanan Süleyman Orhan elinde olan mal varlığını da kaybetti.

 
TÜRKİYE'NİN İLK YEREL TELEVİZYONUNU KURDUM 

Kazandığı büyük ikramiyeyle Türkiye'deki ilk yerel televizyonu kuran Orhan, o dönemde yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: 1993 yılında büyük ikramiyeyi kazandım. Ara ikramiyeydi ama yılbaşı ikramiyesi ile herhangi bir fark yoktu. Parasal değeri aynıydı. O paradan geriye kalan bir şey olmadı. Biz ticaret yapan insanlarız. Yaptığımız ticaretlerde o dönem ki devlet politikalardan kaynaklı sıkıntılar çektik. Bu sıkıntılar içerisinde de kaybettik. Kazandığım ikramiye ile Türkiye'nin ilk yerel televizyonunu kurdum. Beyaz eşya mağazası, pastanelerimiz ve sanayide de büyük bir imalathanemiz vardı. Televizyon hariç diğer işlerimiz ikramiye kazanmadan önce vardı. Ben gelen ikramiye parası ile işlerimin teknolojilerini değiştirmeye başladım. Bu teknolojiyi değiştirirken, 1994 yılında Tansu Çiller döneminde bir ekonomik kriz yaşandı. O dönemde paramız döviz olmadığı için sıkıntı çektik” 

İNSANLAR PİYANGOYA BULAŞMASIN 

Bir daha yılbaşı bileti almayı düşünmeyen Süleyman Orhan" Bazı arkadaşlarım yılbaşında ‘bana bir bilet çek’ diyorlar.  Bana, 'sana bir kere çıktı bizim yerimizi de çek’ diyorlar ama herkesin şansı kendine. Onu da kabul etmiyorum. Şu anda emekliyim. Onun keyfini çıkartıyorum. İnsanlar Nimet Abla’da ya da büyük ikramiyenin çok isabet ettiği bayilerde kuyruğa giriyorlar. İnsanın şansı varsa hiçbir yerin önemi yok. İnsanlar piyangoya umut bağlamasınlar. Bu ham insanların elinde olan bir şey. Büyük ikramiyeyi kazanan insanlar, bu parayı bir plan ve program dahilinde kazanmıyor. 'Hele bir çıksın bakarız' diyorlar. Hele bir çıktığında da yolunu şaşıran, her şeyini kaybeden, evinin kapısını şaşıran insanlar çok oluyor. Aç insanlarız. Onun için büyük para çıkınca bizi açlıktan başka şeylere sevk ediyor. İnsanların piyangoya bence bulaşmaması lazım" dedi.

Son Güncelleme: 24.12.2018 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emekli 2018-12-24 19:16:22

Ey iman edenler içki kumar tapınmaya mahsus putlar şsans okları şeytan işi birer pisliktir bunlardan sakınınki kurtuluş a eresiniz.KKrrim maide 90.ayet demek istediğim o ki! Helal mala haram katarsan o haram mal helal malıda götürür iflas edersin

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-12-24 20:17:22

bilet de alırım at yarışı da oynarım loto da. napim? helal yoldan mesleğim ile kazandığım para günümüz şartlarında günümüz ülkesinde istediğim hayat şartlarıyla yaşamama yetmiyor, haramsa haram Allah da görsün o zaman helal yoldan çırpındığımı da işlerimi açsın ben de uzak durayım şans oyunlarından

Avatar
ugur55 2018-12-24 12:22:59

kuıllanmasını bilememiştir

Avatar
smsn 2018-12-24 14:58:17

doğruı yerde doğru zamanda kullanılırsa bişey olmaz..

Avatar
Atif 2018-12-24 13:19:53

Dayı seninki Arap ve yağ hesabı olmuş ondan kaybetmissin sen bol bulunca TV nedir ya

Avatar
Sasa 2018-12-24 13:36:08

Bak işine sen adam gibi değerlendiremedi sonra almayın siee

Avatar
Sadasa 2018-12-24 15:58:49

Boş boş konuşuyor yemin ederim hala şans oyunu oynuyordur bilerek sen degerlendiremeyipte yediysen nasihat mıdır nedir onu kendine sakla boş insan

Avatar
Vatanperver 2018-12-24 16:58:45

İyi diyosunda ya bu devlet niye batmıyor gelirinin bir kısmı maalesef bu adı üzerinde milli piyango idaresi biz devlete bağlı bireyleriz çok afedersin imam osuruyor da cemaatin s... ndan kime ne :)