banner388

Pazaryeri esnafından Büyükşehire tepki

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İlkadım ilçesindeki Unkapanı Caddesi’ne yapacağı yol düzenlemesi nedeniyle kaldırılacağı iddia edilen Unkapanı pazaryeri için esnaf tepki gösterdi.

Pazaryeri esnafından Büyükşehire tepki

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İlkadım ilçesindeki Unkapanı Caddesi’ne yapacağı yol düzenlemesi nedeniyle kaldırılacağı iddia edilen Unkapanı pazaryeri için esnaf tepki gösterdi.

10 Temmuz 2017 Pazartesi 16:58

Samsun Haber Samsun’un İlkadım ilçesi Unkapanı Caddesinde bulunan ve Cumartesi günleri saat 07.00 ile 19.00 saatleri arasında kurulan pazaryerinin İlkadım Belediye Zabıta ekipleri tarafından sözlü bildirisi üzerine Pazar yerinin başka bir yere kaldırılacağını öğrenen pazar esnafı bu duruma tepki gösterdi.


Yaklaşık 70 yıldır Unkapanı Caddesi üzerinde cumartesi günleri köyden getirdikleri ürünleri satan Pazar esnafı duruma tepki göstermek için geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenlemişti.


Pazaryerinin kaldırılmaması için imza kampanyası başlattıklarını dile getiren İlkadım Belediyesi MHP Meclis Üyesi Mustafa Umar, “Ramazan ayında İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri pazaryerine gelerek buradaki esnafa Unkapanı pazaryerinin kaldırılacağı bununla ilgili olarak da buradaki esnafla görüşüleceği söylendi. Biz de Unkapanı esnafı olarak geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi’ne gittik ve oraya dilekçemizi sunduk. Şimdi de pazaryerimizin kaldırılmaması için imza kampanyası başlattık” dedi.


EKMEĞİMİZ İLE OYNAMAYIN

Unkapanı pazaryerinin daha önce de kaldırıldığını dile getiren Pazaryeri esnafı, “Burayı daha önceden de kaldırmışlardı. O dönemde buradaki normal esnafın dükkanı kapalıydı. Burayı ayakta tutan pazaryeri esnafıdır. Buranın bir Cumartesisi var. Şu anda bir imza kampanyası başlattık. 2 günde 2 binin üzerinde imza topladık. İnsanlar burada cumartesi günü yaptığı iş ile birlikte evinin geçimini sağlıyor. Buradaki pazaryerinin buradan taşınacağı söyleniyor. Buradan herhangi bir dolmuş ve otobüs geçmiyor. Biz 70 senedir buradan ekmek kazanıyoruz ve evimizi geçindiriyoruz. Bu pazaryerinin kalkmasını kimse istemiyor. Biz yetkililerden daha güzel hizmetler beklerken bizi semt pazarlarından kaldırmayı düşünüyorlar. Lütfen bizim ekmeğimiz ile kimse oynamasın” diye konuştular.


Haber: Ayşenur USTABAŞ
Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 10.07.2017 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih 2017-07-10 21:28:37

köy ve köycülügü bitirdiler, sonrada uruguaydan gelen anguslar ne diye soruyorlar. samsun ve türkiyede artik dogal birsey üretmek satmak resmen yasak. mesele pazar degilo sadece . hastanebasi mahallesi hani yikiliyordu yeniden yapilandiriliyordu. yikilsa ne olacak tokini yaptigi evler ortada, bu mahalle suriyeye döndü resmen heryer kendiliginden cöktü

Avatar
KILIÇDEDE SAKİNİ 2017-07-11 11:39:58

MUSTAFA UMARA NECATTİN DEMİRTAŞIN DÖNEMİNDE ESKİ TEKEL FABRİKASI , YENİ ADLİYE BİNASININ YANINDAKİ KILIÇDEDE PAZAR YERİNİ BORSAN GURUPA NİYE SATTI . OZAMAN UMARIN SESİ CIKMADI... ORADA ESNAF YOKMU İDİ , PAZARCI YOKMU İDİ... İŞİNİZE NASIL GELİRSE ..