banner388

''Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane''

Samsun’un Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bir banka ve Anadolu Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen “Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane” projesinin açılış töreni düzenlendi.

''Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane''

Samsun’un Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bir banka ve Anadolu Vakfı işbirliğinde hayata geçirilen “Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane” projesinin açılış töreni düzenlendi.

27 Mayıs 2016 Cuma 16:06
''Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane''

Bafra Belediyesi'nde bulunan Ali Kale Turistlik Tesisleri’nde düzenlenen törene Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, ABank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olan Mete Hakan Güner, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başer, Atatürk Ortaokulu idarecisi, öğretmen ve öğrencileri katıldı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu törende yaptığı konuşmasında , “Çok çeşitli projeler yapıyoruz ama okumanın toplumuzun en büyük eksikliklerinden biri olduğunu biliyoruz. Bu anlamda okuyan bir toplum olma yönünde çok önem arz ettiğine inandığımız parklarda ‘Parklarda Kütüphane, Okumak Şahane’ projesindeki amacımız Bafra’nın değişik yerlerinde toplam 10 yerde kütüphane kurarak öğrencilerimizi, vatandaşlarımızı kitaplarla buluşturmak. Kurduğumuz kütüphanelerde bulunan o kitabı vatandaşımız gördüğünde o sıcaklığı hissetmesini sağlamak ve okuma alışkanlığını öncelikle biz milli eğitim camiası olarak Bafra’da yerleştirmek istiyoruz” söylemesi ile sözlerini bitirdi.
Kaymakam Halis Arslan ise, “Özellikle Milli Eğitim alanında Bafra proje fabrikası olmuştur. Bilhassa Atatürk Ortaokulumuz da bu fabrikanın rekortmeni olmuştur. Parklarda kütüphane Bafra’da yaygınlaştı. Onu görüyor, onun gururunu yaşıyoruz. Dünya okuyan insan için yaratılmıştır. Okumayan insan cahil insandır, her türlü kötülüğü yapar, her türlü düşmanlığı yapar. Siz okuyandan korkmayın, okumayandan korkun. Bu toplumuzu cehaletten kurtarmak, aydın, müreffeh, kültürlü, okuyan, okuduğunu anlayan, okuduğunu yorumlayan, kültürlü, eğitimli hale getirmek Türk milletinin de hedefidir. İşte bu hedefler doğrultusunda yetiştireceğimiz gençlerle uluslar arası yapacağımızı her yarışta mutlaka galip geleceğiz” demesi ile konuşmasını tamamladı. 
Konuşmaların ardından protokol tarafından Ali Kale Turistlik Tesisleri’ne kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.
 
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 17:07
Anahtar Kelimeler:
KitapBafraKütüphanePark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.