banner388

Pandeminin yükünü emekliler çekiyor

DİSK- Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ve sendika üyeleri Samsunhaber.com'u ziyaret etti. 

Pandeminin yükünü emekliler çekiyor

DİSK- Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ve sendika üyeleri Samsunhaber.com'u ziyaret etti. 

10 Eylül 2020 Perşembe 17:35
Pandeminin yükünü emekliler çekiyor

Samsunhaber.com'u ziyaret eden DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi, Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ile emeklilerin sorunlarını ele aldı. 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Tacettin Aydın şu ifadelere yer verdi:

"Asgari ücretin açlık sınırının altında, ortalama emekli aylığının ise asgari ücretin altında olduğu ülkemizde emekliker çok zor koşullarda  yasam mücadelesi veriyor.  Son yıllarda yapılan yasal değişikliklerle hem emeklilige ulaşım zorlaştırıldı hem de emeklilerin ücretleri geriletildi. Uydurma enflasyon rakamları ile yapılan maaş artışları ile alım gücü düşürülürken temel ihtiyaç maddelerine yapılan yüksek zamlar hayatı çekilmez hale getirdi. Bu yetmiyormuş gibi pandemi sürecinin de yükü yaşlıların yani emeklilerin üzerine yüklenmeye çalışılmaktadır. Emekliler bu sürecin sorumluluğunun bilinci ile hareket etmektedirler. Ancak bu sorunda yükün tamamının yaşlılara yüklenmeye çalışılmasının da farkındadır. Disk Emekli Sen olarak sorumluları uyarıyoruz. Pandemi sürecinde üzerimize düşeni yaparız ama sabrımızı da  zorlamayın. Camiler, düğün salonları, cafe ve barlar, miting meydanları açıkken bizim evde oturmamız sorunu çözmeyecektir. Sorumluluğun eşit paylaşılmasını istiyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa 2020-09-10 18:21:23

Ekonomide uçuyoyoruz emekli 1500 TL alıyor yetmiyormu.