banner388

Pandemi destek hattı iş başında

Büyükşehir Belediyesi, Samsunluların Koronavirüs korkusunu yenmeleri için ‘Pandemi Destek Hattı'nı kurdu.

Pandemi destek hattı iş başında

Büyükşehir Belediyesi, Samsunluların Koronavirüs korkusunu yenmeleri için ‘Pandemi Destek Hattı'nı kurdu.

08 Nisan 2020 Çarşamba 19:17
Pandemi destek hattı iş başında

4 UZMAN GÖREV BAŞINDA

Samsunlu vatandaşların virüs korkularını yenmeleri, streslerini en aza indirmeleri amacıyla kurulan destek hattında 4 uzman psikolog görev yapıyor.

Pandemi Psikososyal Destek Hattı, virüsle mücadele kapsamında sokağa çıkamayan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar başta olmak üzere tüm vatandaşlara psikolojik destek vermek amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Samsun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (SADEM) bünyesinde hizmet veren Pandemi Psikososyal Destek Hattı'nda 4 uzman psikolog görev yapıyor.

HAFTAİÇİ HER GÜN ULAŞILABİLİR


Psikososyal Destek Hattı ile ilgili bilgi veren SADEM görevlisi Uzman Psikolog Emrah Talay,  "Bu süreçte yaşadığımız stres, güvensizlik, korku ve kaygıyla birlikte duygularımızı yönetmekte zorlanabilir, aile, evlilik ve dostluk ilişkilerinde yalnızlaşma ve içe kapanma yaşayabiliriz. Çocuklar ve gençlerde kaygı, korku gibi bir takım duygusal ve davranışsal sorunlar da gözlenebilir. Bu ve buna benzer psikolojik sorunlar yaşayanlarla görüşerek, tedavi etmeye, onları psikolojik olarak rahatlatmaya çalışıyoruz" dedi.


Vatandaşların kendilerine rahatlıkla ulaşabileceğinin altını çizen Emrah Talay, "Psikososyal Destek Hattı kapsamında 0 (552) 952 98 30 - 0 (552) 952 98 31 - 0 (552) 952 98 32 numaralı telefon hatlarımıza ulaşacak vatandaşlarımız, hafta içi her gün 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında uzmanlarla görüşerek psikolojik yardım alabilecek. Vatandaşlarımız rahat olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Mustafa Demir'in koordinesinde halkımızın gerek fiziki, gerekse psikolojik sağlığı için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamalarını yaptı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suna 2020-04-10 02:43:59

Evet ailece pişkolejimiz bozuldu acaba larla yaşiyoruz mecbur kalmadikca cikiyoruz esim taksici mecbur cikiyor birc desiniz aldi basini gidior 1aydir kontak açmiyolar bu durumda napabilirizkronik hasta 60 yasinda seker baypas ben engelki kirkudan napacagimi sasirdim lutfen yardim tskrlr