banner388
banner390
banner410
banner408

Osmanlı'nın unutulan geleneği Samsun'da yaşıyor

Samsun'da bulunan öğrenciler sadaka taşına bozuk paralarını koyarak ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyor.

banner269

Osmanlı'nın unutulan geleneği Samsun'da yaşıyor

Samsun'da bulunan öğrenciler sadaka taşına bozuk paralarını koyarak ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyor.

28 Ekim 2017 Cumartesi 10:31
Osmanlı'nın unutulan geleneği Samsun'da yaşıyor

Samsun haber - Samsun'un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye'de örnek olacak bir projeye imza attı. Osmanlı İmparatorluğu'nun unutulan geleneği olan sadaka taşı uygulamasını öğrenciler hayata geçirerek ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyor.


Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak, yardımlaşma duygusu artan insanların kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu ifade etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan öğrenciler, "Parası olmayan arkadaşlarımız buradan para alabiliyor. Parası olan arkadaşlarımız sevap işleyebiliyorlar. Bu sayede öğrenciler arasında paylaşım duygusu gelişiyor ve kötü alışkanlıklardan arınıyoruz. Buraya para atmak bize çok sevap kazandırıyor. Ben de atıyorum. Bir kez para atarken beni arkadaşım gördü. 'Allah senden razı olsun' dedi bana" dediler. 

HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORLAR

Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nihat Albayrak ise, "İki yıl önce bu projeyi başlattık. Osmanlı döneminde bu uygulama yapılıyordu. Biz de bu uygulamayı günümüzde yaparak öğrencilerimizin yardımlaşma duygusunu geliştirmek istedik. Bu projede iki temel hedefimiz var. Bunlardan bir tanesi çocuklardaki yardımlaşma duygusunu geliştirmek. Çocuklarımızın kötü alışkanlık edinmemesini sağlamak. Sadaka taşından sonra okulumuzda yaptığımız araştırmalar sonucu çocuklardaki kötü alışkanlıkların yüzde 80 azaldığını gördük. Eğitim öğretimin hedeflerinden bir tanesi de görerek öğrenmektir. Biz burada öğrencilerimize bunu gösterdik. Öğrencilerimizde burada görerek hayatlarında uyguluyorlar. Güzel sonuçlar aldığımızı hep birlikte görüyoruz. Çocuklar buraya para atarak, ihtiyacı olan arkadaşlarının o parayı alarak bundan yararlanmalarını istiyorlar. Bu duyguyu yaşayarak, mutlu olduklarını görüyoruz. Sadaka taşı projemiz Samsun'da ve Türkiye'deki diğer okullarda ilgi gördü. Başka okullarda bu projeyi yapmak istiyor" diye konuştu.

"ÖRNEK BİR OKUL"

TEOG sınavında 9 tane Türkiye birincisi çıkardıklarına dikkat çeken Albayrak, "İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği bilgi yarışmasında iki yıl üst üste finale kaldık. Özel okulların da yarışmada olduğunu düşünürsek devlet okulu olarak bu önemli bir başarı. Har ay öğrencilerimizi bir yazarla buluşturuyoruz. Sportif anlamda tekvando branşında 2 öğrencimiz Avrupa şampiyonu oldu. Yüzme ve güreşte Türkiye şampiyonu çocuklarımız var. Futsalda Türkiye 4.'sü olduk. Avrupa Birliği projeleri, Türkiye ve yerel birçok projeye imza attık. Bakanlık düzeyinde birçok projemiz var. Okulumuz hemen hemen her alanda örnek bir okul. Çok yönlü bir eğitim anlayışını okulumuzda uygulamak istiyoruz. Dünyayı görebilen, dünyayı okuyabilen öğrenciler yetiştirebileceğimizi başarılarımızla göstermiş oluyoruz" şeklinde ifade etti.

"VATAN EVLADI YETİŞTİRİYORUZ"

Her alanda rekor kırdıklarına dikkat çeken Albayrak, "Çok yönlü bir eğitim yapıyoruz. Her alanda yüksek başarılar alıyoruz. İmam hatip okullarında birçok alanda başarılar elde edildiğini görmekteyiz. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Sayı olarak belli bir sayıya ulaştık. Nitelik olarak da içini doldurmaya başladığımızı düşünüyorum. Biz de bu vatanın evladı olan çocukları yetiştiriyoruz. Onların diğer çocuklarımızdan bir farkı yok. Onların da çeşitli başarılarda bir payı olması gerektiğini düşünüyorum. Buradan hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.