banner388
banner390
banner410
banner408

Osman Kaymak'tan  "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nı kutlayan bir açıklama yaptı.

banner269

Osman Kaymak'tan  "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nı kutlayan bir açıklama yaptı.

30 Haziran 2019 Pazar 11:11
Osman Kaymak'tan  "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı"nı kutlayan bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada denizciliğin öneminde de vurgu yapan Vali Kaymak'ın açıklması ise şu şekilde:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve 01 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milletimiz denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlamaya başlamıştır.

Bu yasa doğrultusunda, 8333 km. kıyı uzunluğunda üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğimizin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınması hedeflenmektedir.

Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili ilimizde deniz ticaretinin daha da gelişmesi en büyük dileğimizdir.

Denizciliğin önemli olduğu ilimizde denizlerimizin korunması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehri olmakla beraber aynı zamanda yaklaşık 205 km. uzunluğundaki sahil şeridi ile de tüm Türkiye'de en uzun plajlara sahiptir.

Sahil Güvenlik Teşkilatımız ilimizde Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı  olarak konuşlanmış olup,  Sakarya'nın Karasu ilçesinden başlayarak, doğuda Gürcistan sınırına kadar uzanan 149.745 kilometre karelik sorumluluk sahasında 7 gün 24 saat denizlerimizde kendisine kanunlar ile verilen yetkiler kapsamında faaliyetlerini özveri ile sürdürmektedir.

Bu yıl 92. yılını kutlayacağımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anarken, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.