banner388

Osman Kaymak: Samsun kurtuluş şehridir

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı bir şehirdir. Samsun kurtuluş şehridir ve İlkadım şehridir" dedi.

Osman Kaymak: Samsun kurtuluş şehridir

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı bir şehirdir. Samsun kurtuluş şehridir ve İlkadım şehridir" dedi.

19 Ekim 2017 Perşembe 12:00
Osman Kaymak: Samsun kurtuluş şehridir

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen Anadolu Selçuklu Koleksiyonu Sergisi'na katıldı. 1071 Malazgirt’ten 1299 Söğüt’e sloganıyla açılan sergide Vali Şahin önemli açıklamalarda bulundu.


Serginin açılış konuşmasını ilk olarak Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Fatma Arslan yaparak, "2015 yılının son ayları, yeni bir projeye başlamayı düşünmekteyiz. Yeni fikirler, yeni araştırmalar, araştırdıkça geçmişle yeniden bağlar kurmaktayız. Yunus Emre’nin ‘Ölürse Ten Ölür, Canlar Ölesi Değil’ sözleri bize ilham vermekte. Araştırdığımız dönem Anadolu Selçuklu Dönemi; 1071’de Malazgirt Zaferi ile Türklerin Anadolu’ya, bu günkü topraklarımıza sahip olmasıyla başlayan yüzlerce yıllık efsane. ‘1071 Malazgirt’ten 1299 Söğüt’e’ Anadolu Koleksiyonu için çıktığımız bu yolculukta yeni öğrendiklerimiz ve tazelediğimiz bilgiler ışığında bu yayını hazırladık. Elimizden geldiğince çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize ve tüm dünyaya yeniden Selçukluları anlatalım istedik. Dönemin minyatürlerinden, çinilerinden, mimari yapılarından ve literatür taramalarından elde ettiğimiz bilgilerle giysilerde, çinilerde, seramiklerde yeniden hayat bulmalarını istedik" dedi.


Arslan'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Kaymak ise, "Samsun’da Olgunlaşma Enstitüsü’nün olması gerçekten büyük bir şans. Misafirlerimizin Valiliğimizi ziyaretlerinde kendilerine hediye ettiğimiz çini seramik ve el işlemeli tabloları Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılmış olması gerçekten çok önemli ve çok güzel. Diğer görev yaptığımız illerde misafirlerimize ne hediye vereceğimiz konusunda zaman, zaman sıkıntı yaşıyorduk. Ama bu sıkıntıyı Olgunlaşma Enstitüsü sayesinde Samsun’da yaşamıyoruz. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nün 15 Temmuz darbe gecesi ile ilgili çok güzel bir sergileri oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettiler. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum" diye konuştu.


Samsun kurtuluş şehri ve İlkadım şehri olduğunu hatırlatan Vali Kaymak, "Bu milli davada, 15 Temmuz darbe gecesinde Samsun’un tavrını ortaya koydular. Samsun Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı bir şehirdir. Samsun kurtuluş şehridir ve İlkadım şehridir. Olgunlaşma Enstitümüz düzenlemiş olduğu “1071 Malazgirt’ten 1299 Söğüt’e” Anadolu Selçuklu Koleksiyonu ile gerçekten bizleri geçmişten bu güne getiriyorlar. Bu kültürel değerlerimizi yaşatmış oluyorlar. Bundan dolayı Olgunlaşma Enstitüsü müdürümüze ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler geçmişimizi çocuklarımıza çok iyi anlatamadığımız için maalesef sıkıntılar yaşıyoruz. Aslında biz çok asil bir milletin evlatlarıyız. Atalarımız, ecdatlarımız bizlere kutsal emanetler bırakmışlar ama bizler batıcılık aşkıyla, sevdasıyla bunları terk etmişiz. Koleksiyonun bu yönüyle çok büyük önemi ve anlamı var. Bu koleksiyonun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘Marifet iltifata tabidir’ diye güzel bir söz var, bizler de bu yapılan güzelliği görünce seviniyoruz. Bizler burada yapılan bu güzellikleri görmesek, salonları boş bırakırsak arkadaşların morali bozulur. Arkadaşlarımız zaman harcayıp, el emeği göz nurlarını katarak bu güzel ve anlamlı koleksiyonu düzenlemişler. Ben hepsini yürekten kutluyorum, onları tebrik ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Serginin açılışına ayrıca, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.