banner388

Osman Kaymak: Sadece Samsun'un sorunu değil

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Yüksek okulların lisans bölümlerinin boş kadro kontenjanları sadece Samsun'un sorunu değil, Türkiye'nin sorunu" dedi.

Osman Kaymak: Sadece Samsun'un sorunu değil

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Yüksek okulların lisans bölümlerinin boş kadro kontenjanları sadece Samsun'un sorunu değil, Türkiye'nin sorunu" dedi.

10 Ekim 2017 Salı 10:14
Osman Kaymak: Sadece Samsun'un sorunu değil

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Atakum ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen OMÜ Danışma Kurulu 2. Toplantısına katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Danışma Kurulu 2. Toplantısının açılış konuşmasını yaparak, "Bu toplantı üniversite danışma kurulumuzun ikinci resmi toplantısıdır. Bu toplantımızda danışma kurulunun üyeleri var. Özel davet ettiğimiz misafirlerimiz var. Bu kurul üniversitemize, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olabilecek sonuçların ortaya çıkmasında önemli katkılar sağlayacaktır. Bundan sonra da ara sıra Samsun siyasetinde veya çalışmalarıyla öne çıkan isimlerle de Üniversite Danışma Kurulunu buluşturacağız. İlk toplantıdan itibaren bu danışma kurulumuzun şehrimize ve nihayetinde ülkemize yararlarını görmeye başladık. Samsun'un bu önemli simalarının bir araya gelerek şehir imkanlarını, şehrin sorunlarını, üniversitenin imkan ve sorunlarını istişare etmesini dahi büyük bir yarara dönüşeceği inancındayız. Katılımlarınızla bizlere güç verdiniz. İkincisini düzenlediğimiz bu Danışma Kurulu toplantımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bilgiç'in konuşmasının ardından OMÜ Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinde Kimya ve İşlem Mühendisi Prof. Dr. Galip Akay, 'Doğal Gübre Üretimi ve Atıkların Gazlaştırma Yöntemiyle Değerlendirilmesi İle İlgili Patent', OMÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Ertuğrul Can, 'Göz Cerrahisinde OMÜ Buluşları', OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise , 'Öğrencilerin İş Yerinde Eğitimi' konulu salondakilere sunum yaptı.

Programın oldukça verimli geçtiğine değinen Vali Kaymak ise "Değerli Arkadaşlar, çok güzel ve verimli bir toplantı yaptık. Sunum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bunun değerlendirmesini inşallah bir sonraki toplantıda yapacağız. Değerli hocamızın sunumları bizler için çok değerli. Bunlara destek olma konusunda biz şüphesiz Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Üniversite hep yanınızda olacağız. Bir yol haritası açısından Mehmet Kural hocamız inşallah bizlere yol gösterirler. Bilimsel araştırmaların yöntemlerinden, süreçlerinden biz çok anlamayız. Biz sadece çıkan sonuçların realize edilmesini ülkemiz açısından, ilimiz açısından bir sonuca oluşması konusunda her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi isteriz. Çünkü gerçekten Samsun'da bu anlamda bir altyapı da var" diye konuştu.

Samsun'un Meşale Şehir olduğuna değinen Vali Kaymak, "Samsun Milli Mücadele'nin başladığı şehirdir. 2019'u 100. Yıl dolayısıyla bizim çok görkemli kutlamamız gerekiyor. Diğer taraftan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı 2023 tarihleri bizim için önemlidir. Bu toplantının kamunun, yerel yönetimlerin ve üniversitenin birlikte şehri ayağa kaldıracağı bir noktaya taşımasını arzu ediyorum. Üniversitemizin hem şehirde, hem ülkemizde, hem dünyada ön sıralarda yer almasını sağlayacak bir takım atraksiyonlara ve çabalara girmemiz gerekiyor. Bunu inşallah hep birlikte gerçekleştiririz" şeklinde ifade etti.

Vali Kaymak açıklamasını şu şekilde sürdürdü; "Üniversite Danışma Kurulumuzun görevi kuşkusuz sadece bu tür bilimsel çalışmaların realize edilmesi değildir. Aynı zamanda üniversitedeki eğitimin daha etkin ve verimli, saygınlığını diğer üniversiteler arasında daha da artırmak amaçlıdır. Sunumlar onu gösteriyor. O anlamda da bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yüksek okulların lisans bölümlerinin boş kadro kontenjanları sadece Samsun'un sorunu değil, Türkiye'nin sorunu. Ara elaman çok önemli diyoruz. Bu açığın kapatılması için yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Meslek Liselerine öğrenci gelmiyor. Meslek Yüksek Okulları boş kalıyor. Bunları da masaya yatırarak hem ilimizdeki eğitimin kalitesini artırmak, hem de diğer konularda görüşmeler yapmak için öneriler yapabiliriz. Bir sonraki toplantılarda yine yeni sunumlarla veya sunumdan sonraki birimlerle de bir araya gelmemiz lazım. Toplantıya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum"

OMÜ Danışma Kurulu 2. Toplantısına ayrıca, Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Danışma Kurulu üyeleri katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.