banner388
banner390
banner410
banner408

Osman Kaymak: Engellilerin yanında olmalıyız

Samsun'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" farkındalığı yaratmak adına etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Her alanda engellilerin yanında olmalıyız" dedi.

banner269

Osman Kaymak: Engellilerin yanında olmalıyız

Samsun'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" farkındalığı yaratmak adına etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Her alanda engellilerin yanında olmalıyız" dedi.

09 Aralık 2018 Pazar 13:52
Osman Kaymak: Engellilerin yanında olmalıyız

Samsun Haber-Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği ve Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkıları ile "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" farkındalığı için etkinlik düzenlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda düzenlenen kahvaltı etkinliğinde engelli vatandaşların sorunları ele alındı. 
 

ENGELLİLERİN YANINDA OLMALIYIZ

Etkinlikte konuşan Vali Kaymak, "TÜGVA Türkiye’de iyi bir gençlik yetişmesi için gayret sarf ediyor. Bu çalışmaların yanında özel çocuklar için de güzel projeler üretiyorlar. Engelli çocuklara ulaşmak, onları hayatta daha etkin hale getirmek için her gün yeni buluşlar yapılıyor. Samsun’da STK’lar, dernekler, il müdürlüklerimiz engellilerin hayatını kolaylaştıracak her buluşu değerlendiriyor. Engellilerin neyi nasıl başarabildiklerini görüyorsunuz. Demek ki insanlar bir şeye uğraştığı zaman mutlaka sonuca ulaşıyor. Yerel yönetimler ve diğer kurumlar engellilerin hayatını kolaylaştırmak, engelleri kaldırmak durumundadır. Bu konuda çok ciddi yasal çalışmalar da var. Engelli rampası olmadığı için engelliler bazı yerlerden çıkamıyor. Engelli asansörünün olmadığı bazı yerlerde insanlar istedikleri yere ulaşamıyor. Engelli çocuklarımızın spordaki başarılarını hep birlikte şahit oluyoruz. Otizmli çocukların erken yaşta fark edilip onlar düzgün iletişim kurulması sonucunda çok iyi sonuçlar alınıyor. Bu konuda da bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Özel çocukları ve aileleri yalnız bırakmamak bütün kurumların ve devletin görevidir ama STK’ların da görevidir. Özel çocukların yüzlerindeki gülücük bizlere moral veriyor. Herkesi özel çocuklara destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

 

Engelliler için yaptıkları faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Gençlik Hizmetler ve Spor Müdür Vekili Erkan Özcan ise, “2015 yılında Samsun Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan engelli birimi, 460 sporcusu ve 77 antrenörüyle 40 branşta faaliyet göstermektedir. Bu faaliyetlerde halk eğitim merkezi hocalarımız da bizlere destek veriyorlar. Şu andaki engelli birimimizin yeterli olmadığını gördük. Bundan sonraki projemizde engelli arkadaşlarımızın daha rahat kullanabileceği bir projeyi faaliyete geçirmeyi istiyoruz. Amacımız Samsun’da bulunan tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmak ve onlara spor yaptırmayı sağlamaktır” sözcüklerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle engelliler fotoğraf çekindi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.