banner388

Örnek belediye İlkadım

İlkadım Belediyesi gerçekleştirdiği projeler ile örnek olmaya devam ediyor. Belediye tarafından başlatılan Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu (AYPİKUT) ile ilçe genelinde 989 kg atık pil ve 690 kg evsel bitkisel atık yağ toplandı.

Örnek belediye İlkadım

İlkadım Belediyesi gerçekleştirdiği projeler ile örnek olmaya devam ediyor. Belediye tarafından başlatılan Atık Yağ ve Atık Pil Kutusu (AYPİKUT) ile ilçe genelinde 989 kg atık pil ve 690 kg evsel bitkisel atık yağ toplandı.

16 Temmuz 2019 Salı 19:38
Örnek belediye İlkadım

İlkadım Belediyesi hayata geçirdiği proje ile ilçede yaşayan vatandaşları çevreye duyarlı olmaya yöneltiyor. 7'den 70'e herkesin ilgi gösterdiği proje ile çevre ve atık pil toplama bilincini kazandırılıyor, atık pillerin ve atık yağların çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatılıyor. İlçe genelinde farklı noktalara AYPİKUT’ları yerleştirildi. 

Proje kapsamında İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde 35 noktaya yerleştirdiği AYPİKUT'lardan 989 kg atık pil ve 690 kg evsel kaynaklı bitkisel atık yağ topladı.15 günde bir kontrol edilen AYPİKUT'larla toplanan atık piller atık biriktirme merkezinde toplanarak yetkili kurum olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine, evsel bitkisel atık yağlar ise motorinli motorlarda üretilebilen bir yakıt olan "biyodizel" üretimi yapan yetkili firmalara teslim ediliyor. 

DUYARLI VATANDAŞLAR EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

İlkadımlı vatandaşlara duyarlılıkları için teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, çevreye zararlı kimyasal atık pillerin ve atık yağların çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi. “Bir kalem pil toprağa atıldığında 4 metreküp alanı zehirli hale geliyor. Bu da toprağı üretim yapamaz hale getiriyor. 1 Lt atık yağ ise 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor” diyen Başkan Demirtaş, "İlçemizdeki belirli noktalara AYPİKUT cihazları yerleştirerek atık pillerin ve evsel atık yağların toplanarak geri dönüştürülmesini amaçlayan çeşitli çalışmalarımız devam edecek. Bu makineler sayesinde atık olarak nitelendirilen ürünler geri dönüşüme kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Bu sayede halkımıza geri dönüşüm alışkanlığını kazandırarak çevre kirliliğinin önüne geçmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu, ''Atık pillerin doğaya verdiği zararlar düşünüldüğünde toprağın ve yer altı su kaynaklarımızın korunması ve geleceğimiz olan çocuklarımızın temiz bir dünyada yaşamalarını arzu etmemiz neticesinde bu yöndeki tüm çalışmalarımız devam edecektir” sözcüklerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2019-07-17 03:14:54

Bu önceki yıllardan beri var.
Sadece bizim SİTEMİZDE toplanıp teslim edilenler kağıt, plastik, atık yağı hesaplansa bu miktar ilkadım için çok azdır.
Bütün samsun bu konuda duyarlı olmalıdır.
Derebahçe de yollar çukurlardan yürünmez halde. Ona bir çare.

Avatar
tesla 2019-07-17 05:51:31

sivri sinekler yollar ne olacak :)

Avatar
Yasemin 2019-07-17 11:22:40

2 yildir isisiizimm bunu ne carew??

Avatar
gökmen 2019-07-17 15:14:50

ne kadar çok boş yorum yapanlar var ? akp nin belediyeleri batırma derecesine getirip bitirdiğini farketmiyip ' ya işte hiç bişi yapmıyolarki ' diyenlerinize sesleniyorum hiç beyniniz yokmu ? batmış bi belediyeyi düzeltmek o kadar kolaymı ?