banner388

Organları 4 kişiye umut oldu

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki Saime Baş'ın organları 4 kişiye umut oldu.

Organları 4 kişiye umut oldu

Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisinde tedavi gören ve beyin ölümü gerçekleşen 52 yaşındaki Saime Baş'ın organları 4 kişiye umut oldu.

25 Ekim 2017 Çarşamba 11:45
Organları 4 kişiye umut oldu

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki Saime Baş'ın organları 4 kişiye umut oldu. 2 çocuk annesi ona Baş, 9 gün önce Ordu'dan Samsun'a getirilerek OMÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisine yatırılarak tedavi altına alınmıştı. Beyin kanaması nedeniyle tedavi altına alınan hasta tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti.


Organ Nakil Koordinatörü Birgül Tan, beyin ölümü gerçekleşen Saime Baş'ın organların bağışlanması için aile ile görüştü. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra organları alacak ekipler belirlendi. Organları alacak ekipler Amasya Merzifon Havaalanına uçakla geldi.



Saime Baş'ın kalbi, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen ekiplere, karaciğeri Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen ekipler, 2 böbrek ise Samsun’da organ bekleyen hastalara nakledildi. 



Dr. Mehmet Kazak, yaptığı açıklamada, "Ülkemizde 30 bin kişi organ ve doku bekliyor. Her yıl bir kısmını kaybediyoruz. O insanların tek çaresi organ nakli olmalarında. Bizim organ bağışını artırmamız gerekiyor. Birçok insanımız organ bekliyor. Organlarını bağışlayan bu hastamızın organları 4 ayrı hastaya umut oldu. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz. Merhumenin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri organ bekleyen hastalara yaşam umudu olacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.