banner388
banner390
banner410
banner408

Organ Bağışı 6 kişiye umut oldu 

Samsun’da tedavi gördükleri hastanede beyin ölümü gerçekleşen iki kişinin organları nakil bekleyen 6 kişiye umut oldu. 

banner269

Organ Bağışı 6 kişiye umut oldu 

Samsun’da tedavi gördükleri hastanede beyin ölümü gerçekleşen iki kişinin organları nakil bekleyen 6 kişiye umut oldu. 

10 Temmuz 2019 Çarşamba 21:22
Organ Bağışı 6 kişiye umut oldu 

3 gün önce beyin kanaması nedeniyle özel bir hastanede yoğun bakıma alınan 2 çocuk babası 50 yaşındaki Osman Altıok  ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde tedavi gören 48 yaşındaki bir kadının bugün beyin ölümü gerçekleşti. Ailelerin verdiği organları bağışlama kararı üzerine Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezince organların nakledilebileceği hastalar belirlendi. İki kişiye ait 2 böbrek, 2 karaciğer ve 2 kornea, Samsun’da organ ve doku nakli bekleyen 6 kişiye ulaştırılmak üzere organ nakli aracıyla götürüldü. 

“30 bin kişi organ ve doku bekliyor” 

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, beyin kanaması nedeniyle hastanede 3 gündür yoğun bakımda yatan kişinin yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getirerek, “Aile de çok onurlu bir davranışta bulunarak organları ve dokuları bağışlama kararı aldı. Ülkemizde 30 bin kişi organ ve doku bekliyor. Bunların her gün bir kısmını kaybediyoruz organ bulamadığımız için. İşte bu onurlu davranış sayesinde 3 ayrı kişiye umut olundu. Aynı zamanda bir donörümüz daha vardı. Onda da 3 kişiye umut oldu. Yani toplamda 6 ayrı kişiye yeni bir yaşam şansı verdik” dedi. 

“Birilerine ışık tutabildiysek ne mutlu” 

Osman Altıok’un ağabeyi Şenol Altıok, kardeşlerini kaybettiklerini ancak birilerine umut olduklarını belirterek, “Bu yönden çok mutluyuz. Kardeşimizi kaybettik ama birilerine ışık tutabildiysek ne mutlu. Bu bizim insani görevimiz. Bu konuda hem hocalarımızın hem de hastanenin ilgilisine teşekkür ederiz” diye konuştu. 
 

Son Güncelleme: 10.07.2019 22:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.