banner388
banner390
banner410
banner408

Ordu ile Samsun'u bağlayan ilginç mahalle

Ordu ile Samsun'un birleştiği 2 mahalle görenleri hayrete düşürüyor. Yolun bir tarafı Samsun'a bağlı iken diğer tarafı Ordu'ya bağlı. Ayrıca diğer mahalle sınırına geçtiğiniz zaman namaz vaktinde 2 dakikalık oynama yaşanıyor.  

banner269

Ordu ile Samsun'u bağlayan ilginç mahalle

Ordu ile Samsun'un birleştiği 2 mahalle görenleri hayrete düşürüyor. Yolun bir tarafı Samsun'a bağlı iken diğer tarafı Ordu'ya bağlı. Ayrıca diğer mahalle sınırına geçtiğiniz zaman namaz vaktinde 2 dakikalık oynama yaşanıyor.  

04 Haziran 2019 Salı 11:36
Ordu ile Samsun'u bağlayan ilginç mahalle

Ordu'nun İkizce ilçesi Şentepe Mahallesi ile Samsun'un Terme ilçesi Ambartepe Mahallesi 2 ili birbirine bağlıyor. Yolun karşısına geçerek şehir değiştiren yöre halkı, namazı da iki dakika arayla kılıyor. 

2 İLİN SINIRI

Her iki ilin ilçeler arasındaki sınırı olarak kabul edilen ve yarısı Ordu, diğer yarısı ise Samsun'a ait yol, bölgede oturan yöre halkına bayram namazını iki dakika arayla kıldırtıyor. Karşılıklı evlerin arasından geçen yol, bir evden yolun karşısındaki eve geçerken adeta vatandaşlara şehir değiştirtiyor. Vatandaşlar birbirleri ile iletişime geçerken ise sabit telefon hatlarında şehirler arası kod kullanmak zorunda kalıyor. 
Bayram nedeniyle İstanbul'dan Ordu'ya gelen İsa Kışla, "Şu an biz Ordu tarafındayız. Ama iki adım atsak Samsun tarafına geçmiş olacağız. En çok zaman konusunda geç kalan vatandaşlarımız olduğu zaman onlar da en son okunan camiye gidiyorlar" ifadelerini kullandı.

Samsun'da yaşayan ve bayram için Terme Ambartepe Mahallesi'ne gelen Ali Eroğlu, "Ordu'nun İkizce ilçesi ile Samsun'un Terme ilçesi arasında bir il farkı olduğu için 2 dakika bir ezan ve namaz vakti değişmiş oluyor. Farklı şehirlere bağlıyız ama bir yol üzerinde karşılıklı komşuyuz. Ordu tarafında ezan 2 dakika önce, buradaki ezan ise 2 dakika sonra okunur. Yani burada Terme tarafından Ordu İkizce'ye iki adımda geçebiliyoruz. Burada işin asıl önemli olan ilginç yanı ise karşılıklı evlerimiz olduğu halde alan kodu çeviriyoruz" şeklinde konuştu.

Terme Ambartepe Mahallesi Merkez Camii İmamı Musa Top, "Burada yolun sağ tarafında Ordu'nun İkizce ilçesine bağlı Şentepe Mahallesi'ndeki arkadaşlarımızla tanışıyoruz. Aramızda en ufak bir ayrıcalık yok ve hepimiz aynı memleketin insanları gibi yaşıyoruz" diye konuştu. 

NAMAZ VAKİTLERİ 2 DAKİKA ARAYLA

İkizce Şentepe Mahallesi Topul Camii İmamı Mehmet Can Uçar, "Burada haritanın çizmiş olduğu bir sınıra dayanarak yolun öbür tarafında ben görev yaparken, diğer tarafında ise Musa hoca görev yapıyor. Ezan vakitleri ise ezanı birer dakika arayla okuyoruz. Aynı şekilde ise bayram namazını gerçekleştirdik. Ambartepe Mahallesi'nden Topul Camii'ne gelen oluyor" diye belirtti.

Son Güncelleme: 04.06.2019 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İL ÖNEMLİ MEKAN DEĞİL 2019-06-05 08:47:01