banner388

Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil dualarla anıldı

Aramazdan ayrılışının 50. Yılında Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil Çarşamba’da anıldı.

Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil dualarla anıldı

Aramazdan ayrılışının 50. Yılında Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil Çarşamba’da anıldı.

19 Nisan 2017 Çarşamba 11:59
Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil dualarla anıldı

Samsun Haber - Samsun’un yetiştirdiği büyük değerler arasında olan Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil, vefatının 50. Yıl dönümünde memleketi Samsun’un Çarşamba ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesi ve Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin düzenlediği programlara Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, okul müdürleri ve öğretmenlerle Çarşamba ve Samsun’daki okulların sosyal bilimler bölümlerinden öğrenciler katıldı.

“Savunduğu fikirler ülkemizde hayat buluyor”

Ali Fuat Başgil’in hak, adalet ve cesaret adamı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Dündar, "Merhum Başgil zor zamanlarda baskıcı ve hukuk dışı uygulamalara karşı hukukun üstünlüğünü haykırmış; hak ve adaleti en gür seda ila savunmuştur. Vefatının 50. yılında, bundan 50-60 yıl önce savunduğu fikirlerin ülkemizde hayat bulmasının mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.


Kurşunoğlu: “Başgil'e göre hak ve adalet en yüce değerdir”

Doç. Dr. Mustafa Sait Kurşunoğlu, "Başgil, hukukun üstünlüğünü tek başına da kalsa savunma erdem ve cesaretini göstermiştir. Başgil'e göre hak ve adalet en yüce değerdir. Merhum, milletin değerleri ile barışık, milletine hizmet eden bir ‘milli devleti’ hayatı boyunca savundu” diye konuştu.
Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil'in yaşadığı dönemdeki rolünü, bilim adamı olarak öneminin vurguladı.
Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Namık Kemal Topçu da öğrencilere hukuk öğreniminin önemimi anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 19.04.2017 12:09
Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.