banner388

Onur Anıtı'na saldırmışlardı! İstenen ceza belli oldu

Samsun'da 3 Şubat gecesi Onur Anıtı'na (Atatürk Anıtı) saldıran 2 kişi için istenen ceza belli oldu. 

Onur Anıtı'na saldırmışlardı! İstenen ceza belli oldu

Samsun'da 3 Şubat gecesi Onur Anıtı'na (Atatürk Anıtı) saldıran 2 kişi için istenen ceza belli oldu. 

11 Mart 2022 Cuma 15:09
Onur Anıtı'na saldırmışlardı! İstenen ceza belli oldu

NE OLMUŞTU?

Samsun'da sabaha karşı araçları ile Atatürk Anıtı'na gelen 2 kişi, anıta urgan bağlayıp yıkmaya teşebbüs etmiş ve yakalanma korkusuyla olay yerinden kaçmıştı. Samsun polisi önce aracın plakasını, ardından da şahısları tespit etti. Akraba oldukları öğrenilen B.F. ve C.F., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Mahkeme karşısına çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOSYALARI KABARIK ÇIKTI

Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin olay gecesi sabaha kadar birlikte içki içtiklerini, olayı yaparken de alkollü olduklarını söyledikleri öğrenildi. Uyuşturucu başta olmak üzere çok sayıda suç kayıtları bulunan B.F. ve C.F.'nin anıta saldırısıyla ilgili yapılan araştırmada olayın her hangi bir siyasi boyutunun olmadığı ortaya çıktı.

SALDIRIYA TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Gerçekleştirilen çirkin saldırıya Türkiye'nin dört bir yanından tepki yağarken vatandaşlar 4 gün boyunca Onur Anıtı'nda saygı nöbeti tuttu. Saldırıya tepki için bir araya gelen belediye ve siyasi partilerin il başkanları da ortak açıklama yaptı.

HAKLARINDA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tutuklu olarak yargılanan zanlılar hakkında soruşturmayı tamamladı. Kuzenler hakkında düzenlenen iddianamede ‘Atatürk aleyhine işlenen suçlar’ ve ‘kamu malına zarar vermek’ suçlarından 9’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Son Güncelleme: 11.03.2022 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan 2022-03-11 17:14:50

Yetmez bu ceza dosyalarında 38 ayrı suç var madem ayrıca bu ülkenin kurucusuna sağlığını cephelerde kaybetmiş Bir liderin mabedine saldırı yapmak bu milleti kalbinden hancerlemektir en ağır şekilde yargılanmalılar 9 yıl nedir böyle vatan hainlerine

Avatar
Melih 2022-03-11 15:44:23

Komik bir rakam

Avatar
burak 2022-03-12 13:58:38

9 Yıl nedir! ömür boyu cezalandırılması yeridir. HAtta Türk vatandaşlıklarının iptal edilmesi daha uygun olur.

Avatar
ahmet 2022-03-12 14:23:59

Bu olay bilinçli ve birilerine meşaj verilmek üzere yapıldığı kesin gibi neden az ceza ile yargılanıyorlar zaten cumuk hikayesine göre yattıkları yeterli olup tahliye olabilirler