banner388

“Önceliğimiz Samsun’a yeni bir OSB kazandırmak”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Üretime dayalı bir ekonomiyi desteklemek durumundayız. Bunun için yeni yatırımlara, yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Samsun’da bu potansiyel var” dedi.

“Önceliğimiz Samsun’a yeni bir OSB kazandırmak”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Üretime dayalı bir ekonomiyi desteklemek durumundayız. Bunun için yeni yatırımlara, yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Samsun’da bu potansiyel var” dedi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 10:25
“Önceliğimiz Samsun’a yeni bir OSB kazandırmak”

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Odamızın yönetimine geldiğimiz günden bu yana, Karadeniz bölgesindeki lider ve öncü rolümüzü muhafaza etmek ve Odamızı Karadeniz Havzası’nda etkin bir uluslararası aktör haline getirmek vizyonuyla hareket ediyor, üyelerimizin ve bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda politikalar üreterek, ekonomik ve sosyal bakımdan bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek sağlamak misyonuyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Samsunumuzun iş dünyasının en büyük çatı kuruluşu olan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üye odaklı hizmet anlayışıyla kanunla verilen görevlerimizin yanısıra, üyelerimizin rekabet edebilirliklerine güç katmak ve kapasitelerini geliştirmelerine destek olmak amacıyla projeler yürütüyor, üyelerimizin ticari hak ve menfaatlerini korumak adına girişimlerde bulunuyoruz. Kentimizin kalkınması bağlamında bugüne ortaya koyduğumuz tüm çalışmalar bu anlayışın ürünüdür. Geçtiğimiz dokuz yıllık süreçte pek çok proje ortaya koyduk. Türkiye’nin Bakanlar Kurulu Kararıyla ilan edilen ülkemizin ilk milli fuarı unvanını kazanmış ama zaman içinde bu özelliğini yitirmeye yüz tutmuş şehrimize Samsun Fuar ve Kongre Merkezini kazandırdık. Bu vesileyle Türkiye’nin ilk güdümlü projesini ortak akılla gerçekleştirdik. Türkiye’de yalnızca üç ilde tüm ulaşım aksları mevcut. Hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım ağına sahip üç ilden biri olan Samsun’a Lojistik Köy yatırımın getirmek üzere ilk adımı attık. En büyük ortağı olduğumuz ve bu yıl işletmeye alınan Lojistik Köy şehrimize, bölgemize ve ülkemize kazandırılmış Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamındaki en büyük ölçekli projelerden biridir. Ondokuz Mayıs Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan Teknopark için büyük destek verdik. Teknopark’ın kurulması için elimizi taşın altına koyduk ve büyük mesai harcadık. Sektörel bağlamda medikal, mobilya, gıda ve inşaat sektörlerine ilişkin Ur-Ge ve kümelenme projeleri yürüttük. Samsun’a özellikle metal sektörüne hizmet verecek pek çok ölçme, test ve kalibrasyounun yapılacağı Metal Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarını kazandırdık. Eğitim Vakfını kurduk. İnsan kaynaklarının geliştirilmesine destek olmak üzere kayıtlı istihdam için diyalog, perakende satış akademisi, KUYAP projelerini yürüttük. Üyelerimize etki eden kanunlarla, uygulamalarla ve kurumlarla ilgili bilgilendirme toplantıları düzenledik. Üyelerimizin gelişimine katkı vermek adına kurumsal gelişim eğitimleri düzenledik. Koordinatörlüğünü yürüttüğümüz Avrupa İşletmeler Ağı Karadeniz konsorsiyumuyla uluslararası iş bağlantıları oluşturulmasına katkı verdik, ülke günleri düzenledik. AB Bilgi Merkeziyle Avrupa Birliği konularında bilgilendirmeler yaptık, sosyal ve kültürel projelere imza attık” dedi.

“Önceliğimiz Samsun’a yeni bir OSB kazandırmak”


“Bu memleketin zenginliği girişimcisidir” diyen Murzioğlu “Kadın ve Genç Girişimciler Kurullarımızla yeni girişimciler yetişsin diye pek faaliyet yürüttük. Bu camiaya daha iyi bir hizmet binası yakışır diye hizmet kalitemizi artırmak adına yeni bir bina inşaatına başladık. Özetle ifade ettiğim gibi geçmiş dönemde çok önemli çalışmalara imza attık. Referansımız çok güçlü ama çıta epey yüksek. Kentimizin kalkınması adına bu dönemde daha çok çalışma, daha çok üretme gayretinde olacağız. Ancak bu çaba hepimizin ortak çabası olmalı. El birliği, güç birliği yapmak durumundayız. 37 Meslek Komitemiz, 85 Meclis Üyemiz var. Biz yönetim kurulu olarak elimizi taşın altına koyduk. Birlik ve beraberlik içinde daha güçlü, daha üretken bir Samsun Ticaret ve Sanayi Odası için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim öncelikli hedefimiz Samsun ekonomisine katkı vermek. Bunun için katma değeri yüksek ürün üretmek ve ihracatımızı artırmak derdindeyiz. Üretime dayalı bir ekonomiyi desteklemek durumundayız. Bunun için yeni yatırımlara, yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var. Samsun’da bu potansiyel var. Hep birlikte verimli bir çalışma dönemi geçireceğimize olan inancım tamdır” diye konuştu.

Dünya Gazetesi / Ercan Üslü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.