banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ'deki taşerona kadro toplantısı

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görev yapan taşeron işçiler ile ilgili olarak Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı başkanlığında bir toplantı gerçekleşti.

banner269

OMÜ'deki taşerona kadro toplantısı

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görev yapan taşeron işçiler ile ilgili olarak Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı başkanlığında bir toplantı gerçekleşti.

09 Ocak 2018 Salı 14:45
OMÜ'deki taşerona kadro toplantısı

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) görev yapan yaklaşık 1850 taşeron işçinin kadro başvuru süreci devam ediyor.


Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in talimatı üzerine kadro sürecinde hiç bir çalışanın mağdur olmaması için Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salonda üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışan taşeron işçilerle bir araya geldi. Toplantıya katılım oldukça yüksek oldu. Genel Sekreter Kabadayı, toplantıda kadro süreci ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

 

Genel Sekreter Kabadayı, 2 Nisan 2018 tarihi itibarı ile taşeron işçi konusunun sona ereceğini dolayısıyla artık üniversite olarak personel hizmeti ihalesi yapılmayacağını, yıllardır özlük haklarını firma aracılığıyla ödedikleri, personelin bundan sonra tüm özlük haklarını üniversitenin ödeyeceğini, arada firma olmaksızın doğrudan kendi personeli ile çalışacak olmalarının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.


"İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ MAĞDUR ETMEK İSTEMİYORUZ"

Doç. Dr. Kabadayı, belki de Karadeniz'in en büyük taşeron işçi çalıştıran kurumu olduklarını belirterek, "Bu kadar sayıya sahip olmamızdan ötürü bu süreçte en sancılı olabilecek, en çok sıkıntı yaşanabilecek, iş kolları bakımından da en fazla iş koluna sahip kurum biziz. Bu merhaleyi mümkün olduğu kadar işçi kardeşlerimizi mağdur etmeden aşmak üzere sizi temin ederim, geceli gündüzlü çalışıyoruz. Zaten söz konusu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlanır yayımlanmaz, bu süreci daha iyi nasıl atlatabiliriz diye toplantılar yapmaya başladık. Sayın Rektörümüzün de talimatıyla hemen işe koyulduk ve şimdi bu konuda sizleri aydınlanmak için buradayım" dedi.


"KARŞINIZDA İŞLERİ KOLAYLAŞTIRAN BİR İDARE VAR" 

Çalışmalar ile ilgili konuşan Doç. Dr. Kabadayı, "Kadroya geçmeniz için her şeyi en güzel şekilde ayarlayan ve işleri kolaylaştıran ve Allah’ın izniyle kadroya geçtikten sonra ‘hayırlı olsun’ diyecek bir idare var karşınızda. Lütfen bunu böyle bilin, başkaları ne söylüyorsa söylesin, inanmayın. Bizim sözümüz söz" dedi.


"İŞİNİ İYİ YAPAN ELEME POTASINDA DEĞİL"

Yapılacak sınavla ilgili bir komisyon kurduklarını da belirten Genel Sekreter Kabadayı, "Sınav mümkün olduğu kadar sizleri elemek için olmayacak arkadaşlar. Yani böyle bir ön yargıya kapılmayın. İşini iyi yapan, işinin ehli olan hiç kimse eleme potasında değildir. Tek kriter var: İşini iyi yapmak. Bir de tabii güvenlik soruşturması yapılacak ki bundan da temiz çıkmanız gerekiyor. 11 Ocak’a kadar süreniz var. Evraklarımız yetişmeyecek diye düşünmeyin. Şunu vurgulamak isterim ki en son arkadaşımızın evraklarını sağlam bir şekilde alana kadar mesai yapacağız, yapmak zorundayız. Bu konuda günlünüz rahat olsun" açıklamalarında bulundu. 

Son Güncelleme: 09.01.2018 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.