banner388

OMÜ’de festival heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Uluslararası Festivali, uluslararası müzik topluluğu "Trio KlaViS"in katılımıyla başladı.

OMÜ’de festival heyecanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Devlet Konservatuvarı Uluslararası Festivali, uluslararası müzik topluluğu "Trio KlaViS"in katılımıyla başladı.

19 Aralık 2017 Salı 19:01
OMÜ’de festival heyecanı

Samsun Haber - Konservatuvarın konser salonunda başlayan festivalde oda müziğinde yer edinmiş uluslararası ve yerel müzik toplulukları ağırlanacak.

Festivalin açılış konuşmasını OMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Olga Hasanoğlu, "Çalıştayı 'Oda Müziğinde Alternatif Girişimler' olarak adlandırmamızın nedeni, oda müziğine farklı yaklaşımlar getirmiş, geleneksel oda müziğinden farklı projeler üretmiş müzisyenlerin festivalimizde bir araya gelmesidir” dedi.

Festivalin ilk gün konukları Trio KlaViS müzik topluluğuyla ilgili bir ön bilgi veren Hasanoğlu; piyanoda Sabrina Hasanova, kemanda Jenny Lippl ve saksafonda Miha Ferk'in icra edecekleri özgün ve etkileyici eserlerle festivale renk katacaklarını ifade etti.
Hasanoğlu maddi ve manevi destekleri için OMÜ yönetimine teşekkür ederek katılımcılara keyifli ve verimli bir festival geçirmelerini diledi.

"Klasik müzik başyapıtlarına yeni bir bakış açısı"

OMÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Olga Hasanoğlu'nun konuşmasının ardından sahne alan "Trio KlaViS", bir tanesi kendi bestelerinden oluşan 3 adet eser icra etti. Eserlerin seçim ve yeniden yorumlama aşaması hakkında bilgiler paylaşan topluluk üyeleri, klasik müzik başyapıtlarına yeni bir bakış açısı getirerek yeniden uyarladıklarını belirttiler.

Repertuvarlarını oluştururken sorumluluklarının da farkında olduklarını söyleyen topluluk üyeleri "Bir eseri kendi repertuvarımız için seçerken kendi formatımıza uygun olmasını ve orijinal haline göre kalitesinin düşmemesine çok dikkat ediyoruz. Eserin piyano, keman ve saksafon üçlemesine uygun olması bizim için çok önemli" diye konuştu.

Dünyanın en prestijli sahnelerinde de konser veren Trio KlaViS'in, üyeleri Miha Fenk'e ait besteyi icra etmesiyle çalıştayın ilk günü sona erdi. OMÜ Devlet Konservatuvarı Uluslararası Festivali ise saat 20.00'de Trio KlaViS'in Atakum Sanat Merkezi'nde vereceği konserle devam edecek.
Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği festival 23 Aralık'ta sona erecek.

Son Güncelleme: 19.12.2017 19:03
Anahtar Kelimeler:
SamsunOmüHaberFestival
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.