banner388

OMÜ Ziraat uluslararası 24 proje yürütüyor

OMÜ Ziraat Fakültesi ulusal ve uluslararası düzeyde 24 proje yürütüyor.

OMÜ Ziraat uluslararası 24 proje yürütüyor

OMÜ Ziraat Fakültesi ulusal ve uluslararası düzeyde 24 proje yürütüyor.

11 Ekim 2017 Çarşamba 10:15
OMÜ Ziraat uluslararası 24 proje yürütüyor

Samsun haberOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2017-2018 güz yarıyılı Akademik Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Fakültedeki Fahrettin Tosun Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ile araştırma görevlileri katıldı.

BİN 401 LİSANS ÖĞRENCİSİ

Dekan Prof. Dr. Yusuf Demir toplantının açılış konuşmasını yaparak 59’u yabancı uyruklu olmak üzere 1401 lisans, 787 de yüksek lisans öğrencisinin eğitime devam ettiğini söyledi. Dekan Demir aynı zamanda Ziraat Falültesi’nde 83 öğretim görevlisinin bulunduğu ifade etti.

24 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Ziraat Fakültesinde ulusal ve uluslararası düzeyde 24 projenin söyleyen Prof. Dr. Demir “Seracılık alanlarımızı aktif kullanılabilir hâle getirmek suretiyle hem Fakültemiz ve bölümlerimiz düzeyinde hem de araştırma, deneme, üretim ve öğrenci uygulamaları bazında yoğun bir şekilde çalışmalar devam etmekte, bununla birlikte önümüzdeki yıl yeni dolgu alanlarıyla seracılık faaliyetlerimizi daha büyütmek istiyoruz. Ayrıca yeni hayvancılık ünitemiz devreye girdi ve arıcılık ünitemizdeki koloni sayısını arttırmaya dönük çabalarımız söz konusu.” Dedi. 

REKTÖRLÜKTEN BÜYÜK DESTEK

Rektörlükten çok büyük destek gördüklerini vurgulayan Demir, “Bu noktada Rektörlüğümüzün çok büyük desteğini gördük. Bafra’daki bu istasyonumuzda hem sulama ve ıslama altyapısını hem ekipman altyapısını geliştirerek şu an bilfiil üretim yapabilir ve o ürünleri hasat edebilir hâle geldik. Arazi çalışmalarımızda özellikle öğrencilerimizin işin içinde olması en önemli hedeflerimiz arasında ve bu pratik eğitimi sahaya yaymış durumdayız. Fakültemizde yanı sıra çevre ve peyzaj düzenleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Üniversitemizin ve Fakültemizin tanıtımına ve bu alanda görünür olmaya özen göstermekteyiz. Bu çerçevede İstanbul’da Samsun Tanıtım Günleri’nde Güzel Sanatlar Fakültesi ile üniversitemizi layıkıyla tanıtmaya ve temsil etmeye çalıştık” diye konuştu.

Dekan Demir’in ardından söz alan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç bu tarz buluşmaların akademik personelin moral motivasyonunu üst düzeye çıkaracağını belirtti.

“CİDDİ YOL KATEDERİZ”

Rektör Bilgiç yaptığı konuşmada şunları söyledi;


 “Her birimizin göstereceği çabanın emin olun pozitif yansımaları olacaktır. Birbirimize karşı ne kadar şeffaf ve açık olursak, çalışanlar arasında çıtayı daha da yükseltecek ahenk ve ritmi yakalarsak hepimizin gurur duyacağı ve başkalarının da imreneceği bir üniversite olma yolunda çok ciddi yol katetmiş oluruz. OMÜ olarak dış değerlendirme sürecini yaşayacağız. Ben özellikle bu süreçte yer alan bütün arkadaşlarımıza fedakârlıkları ve heyecanlarından ötürü gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü o heyecanı bu düzeyde yakalayamasaydık bu sürecin sahaya yansımaları da istenildiği gibi olmayacaktı.

Şeffaf olmak, izlenebilir olmayı; izlenebilir olmak da kontrol edilebilir ve değerlendirilebilir olmayı beraberinde getiriyor ve bu durum da bizler için önemli bir güvence oluşturuyor. Böylelikle de üniversitemizin tanınırlığı ve izlenebilirliğini kuvvetlendirmiş oluyoruz.” 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmüHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.