banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ seferleri başladı! İşte Samsun OMÜ tramvay durakları

Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş. (SAMULAŞ) bünyesinde hizmet veren raylı sistem hattının Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 3'üncü etabının tamamlanmasının ardından tramvay seferleri başladı. 

banner269

OMÜ seferleri başladı! İşte Samsun OMÜ tramvay durakları

Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş. (SAMULAŞ) bünyesinde hizmet veren raylı sistem hattının Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 3'üncü etabının tamamlanmasının ardından tramvay seferleri başladı. 

05 Temmuz 2019 Cuma 15:07
OMÜ seferleri başladı! İşte Samsun OMÜ tramvay durakları

Yeni hattın açılmasıyla birlikte OMÜ Kampüs içerisindeki “Yurtlar” İstasyonu'ndan hareket eden tramvay, Belediyeevleri'ne kadar direkt yolcu taşıyarak ilk seferi böylece başlatmış oldu. Aynı dakikalarda da Belediyeevleri'nden de tramvay kampüse doğru hareket etti. Yeni tramvay hattı ile OMÜ içerisine seyahat edebilme imkanı bulan vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi. İçerisinde birbirinden önemli fakülteleri, yüksekokulları, enstitüler ama en önemlisi tüm bölgeye hitap eden Tıp Fakültesini barındıran OMÜ Kurupelit yerleşkesine artık çok daha kolaylıkla seyahat etme imkanı bulacaklarını ifade eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve SAMULAŞ’ın çok önemli bir ulaşım hizmetini gerçekleştirdiğini söyledi. 

MÜDÜR TAMGACI TAKİP ETTİ

İlk seferleri yardımcıları ve teknik personeliyle birlikte OMÜ durağında takip eden SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “Üniversite içerisindeki tramvay seferlerimizi bu sabah itibariyle başlattık. SAMULAŞ olarak ulaşım alanında Samsun'da bir ilke daha imza attık. Heyecanlıyız, gururluyuz” dedi. 

DAHA KOLAY ULAŞIM

OMÜ 3'üncü etabının tamamlanarak faaliyete geçmesiyle 35 kilometrelik raylı sistem hattı ağına ulaştıklarını belirten Tamgacı, "Kampüs içerisindeki Lojmanlar, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri, Yaşam Merkezi, Eğitim Fakültesi ve Yurtlar olarak adlandırdığımız yenileriyle birlikte istasyon sayımız da 43'e yükseldi. Karadeniz'in en büyük sağlık, eğitim ve bilim kampüsüne ulaşım artık tramvaylarımızla çok daha kolay olacak. On binlerce öğrencimiz, binlerce akademik personel, hasta ve hasta yakını fakültelere, sağlık ve bilim merkezlerine konforlu, rahat, kaliteli ulaşım imkanına kavuşacak. Üniversitemize, Samsunumuza, tüm halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
duraklar-2 2019-07-05 15:32:27

atakum belediyesi durağı ile mimar sinan durağı arası çok azdır birleştirilmelidir mesafe çok azdır zaman değerlidir

Avatar
duraklar-1 2019-07-05 15:30:54

liman durağı gereksizdir kaldırılmalıdır yolcu inen binen az saathane durağı yeterlidir zaman değerlidir

Avatar
kamu güvenliği ve akan trafik için 2019-07-05 22:18:02

Türkiş gibi ana arterlerde ki hemzemin geçitler battı çıktılarla acilen düzenlenmelidir.Kıt kaynaklarımızı bilime fenne uygun kullanarak hizmet üreten hukuka saygılı dürüst insanlara teşekkürü borç bilirim.

Avatar
Şevki Akal 2019-07-05 20:40:22

Bir önce ki başkanımız sayın yuduf ziya yılmaz a Teşekkür ederek başlamak istiyorum yazıma onun emekleri sayesinde samsun modern bir şehir oldu yeni başkanımız mustafa demir bey hızlı başladı çalışmalarına ve umuyorum ki kentimizi daha da güzel olaca

Avatar
qwerty 2019-07-05 16:32:28

Canikten yeni bir hat ile yapılacak olan şehir hastanesi durağı,eğitim araştırma durağı ve otogar durağı ile atakumu arkadan dolanan yeni bir hat planlanmalıdır.

Avatar
Hüseyin Akgün 2019-07-05 18:20:16

Hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Avatar
Hatice 2019-07-05 23:17:23

Dudaklar arttırılmalı diyeceğiniz yerde o yeterli bu gereksiz diyorsunuz kafanız karıştı herhalde

Avatar
A bedir 2019-07-05 22:39:22

samsundan ist yolcu gemisi ve hizli tiren varmı olmasını çok isterim