banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal görevi devraldı

 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten devraldı.

banner269

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal görevi devraldı

 Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Yavuz Ünal, düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Sait Bilgiç’ten devraldı.

17 Ağustos 2020 Pazartesi 12:40
OMÜ Rektörü Yavuz Ünal görevi devraldı

 Prof. Dr. Sait Bilgiç, görev devri sırasında OMÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a başarı dileklerini iletti. Yavuz Ünal ise Bilgiç’e üniversiteye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

BİLGİÇ: "OMÜ DAHA İYİ YERE GELECEK"

Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Üniversitenin şehirle buluşmasının önemli olduğunu bilerek üniversite danışma kurulunu oluşturduk. Hemen hemen Türkiye’de bu konudaki ilk üniversitelerden birisi olduk. Üniversite danışma kurulunun ardından şehirde ilim sanat ve kültür evi faaliyete geçirdik. Birçok sosyal sorumluluk projesi içinde de yer alarak üniversiteyle şehrimizin buluşmasını sağlamaya çalıştık. Ayrıca üniversitemizin ürettiği bilgi ve teknolojileri yarara dönüşmesi amacıyla da üniversite sanayici, üniversite kamu birlikteliğini de gerçekleştirecek adımlar attık. İnşallah bu adımlar yeni rektörümüz döneminde daha da sıklaştırılacak ve daha da geliştirilecek ve üniversitemiz bulunduğu noktadan daha iyi bir yere gelecek” dedi.

"KAYBEDECEK ZAMAN YOK"


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ise “Üniversitenin öncelikle kente değer katan, bölgeye değer katan, ülkemize değer katan ve uluslararası arenada rekabet gücüne katkı sağlayan hem maddi hem de manevi anlamda bir değer. Bu süre içerisinde sözünü ettiğimiz süreçlerin tamamına katkı sağlayacak politikalar üretilmek suretiyle, stratejisi belirlenmek suretiyle inşallah bir hizmet üretilecek. Ancak bu noktada söylem yerine talebin somutlaştırılması gerekiyor. Üniversiteden ne beklendiği ve bu beklentiye üniversitenin protokol düzeyinde değil, fiili olarak bilgi üretimi veya üretilen bilginin servisi ya da ihtiyaç duyulan bilginin üretilmesi noktasında katkı sunması gerekiyor. Dünya üzerinde yeni bir düzen kuruluyor. Ülkemizin artık kaybedecek zamanı yok. Uluslararası arenada yaşanılan çekişmeleri gördüğümüzde bizde ülkemiz adına bu yapının içinde en güçlü ve en uygun konumda yer almamız gerekiyor. Ve bu anlamda üniversiteler bir motor görevi görmektedir. Ben de bu konuda ilgili olan bütün taraflardan desteğini bekliyorum. Bu görevi bana layık gören Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Prof. Dr. Sait Bilgiç'in rektörlük cübbesini yeni rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a giydirmesiyle devir teslim töreni son buldu.

Son Güncelleme: 17.08.2020 12:48
Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberOmüYavuzünal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli bicer 2020-08-17 15:22:02

yardimcisi da buyuk cami imami olur herhalde..yakisirda ..bilimin geldigi nokta son noktaaa..

Avatar
rainbowdash 2020-08-17 13:40:21

Giden emekçilerin ahı ile gitti. Bakalım gelen emekçiye bir şey katacak mı?

Avatar
Fatih 2020-08-18 08:38:37

Bir ilahiyat profösörünün rektör olması birilerinin zoruna gitmiş herhalde..

Avatar
Misafiir 2020-08-18 09:28:05

Talaş etmen Yavuz hoca işini bilir...Adam, dekanlık DİB. yardımcılığı, ataşelik yaptı bunu da yapar.

Avatar
Muhammed 2020-08-17 17:01:13

Yaw reis sen neden işini güzel yapanları işten alıyosunda haketmeyler heryerde kol geziyor senin önüne bu isimleri kim getiriyor nasıl güveniyorsun reis bu insanlara Samsun maf oldu bittik ya bittik yöneticilerin 1 tanesi samsunlu değil artık

Avatar
Cahit KOLBAY 2020-08-18 00:10:27

Samsunlu değil diye hayıflanan bazı arkadaşlara hatırlatmak gerekiyor sanırım, Sait hoca da Samsunlu değil, Adıyamanlı idi. Lütfen kişinin icraatlarını görmeden ön yargılı davranmayın.

Avatar
Selim coşkun 2020-08-18 10:03:07

Fuat köktaş İn umurunda olmaz ama çiğdem karaaslan omü nün köküne kibrit suyunu döktü. Koca üniversite de 1 tane samsunlu yokmuydu. Samsun da hiç mi yetişmiş insan yok. Nedir bu samsun düşmanlığınız.....