banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, 7.2'lik depremi yaşadı!

Dr. Sait Bilgiç, simülasyon tırında rektör yardımcılarıyla beraber 7,2 şiddetindeki deprem anını yaşadı.

banner269

OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, 7.2'lik depremi yaşadı!

Dr. Sait Bilgiç, simülasyon tırında rektör yardımcılarıyla beraber 7,2 şiddetindeki deprem anını yaşadı.

06 Kasım 2019 Çarşamba 00:58
OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, 7.2'lik depremi yaşadı!

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Kurupelit Kampüsü'nde kurulan fuar alanında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından getirilen simülasyon tırı da yer aldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Rektör Yardımcıları da fuarı ziyaret ederek simülasyon tırını deneyimledi.

Van depremini yaşadılar

Rektör Bilgiç ve yardımcıları, 2011 yılında 7,2 büyüklüğünde yaşanan Van depremini simülasyonla deneyimlediler. 15 saniye süreyle suni bir deprem ortamını yaşayan Bilgiç ve ekibi hemen 'çök, kapan, tutun' tekniği uygulayarak deprem alanında yaşam üçgeni oluşturdu. 1 dakika süren Van depreminin sadece 15 saniyelik kısmını yaşayan ekip, sürenin 15 saniyeden daha uzun geldiğini dile getirdi.

Deprem için eğitim verildi

Kurupelit Kampüsü'nde kurulan fuar alanındaki deprem simülasyon tırı, gün boyunca misafirlere kapılarını açtı. Katılımcılara yapay deprem anı yaşatan tırda, ayrıca deprem anında neler yapılacağına dair eğitimler de verildi.

OMÜ'deki deprem simülasyon etkinliğine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, Türk Kızılay Samsun Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hanife Papila, yetkililer ve öğrenciler katılım gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
karasamsunlu 2019-11-06 12:05:16

rektör bey fotoğraf çektirecem basına çıkacam diye yan bakma. orda deprem oluyo sen güzel çıktımmı diye gözlerini kaçırıyon. karşıya bak orda birşeyler anlatılyorlar.