banner388

OMÜ Rektörü Bilgiç'ten olimpiyat açıklaması

Samsun OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

OMÜ Rektörü Bilgiç'ten olimpiyat açıklaması

Samsun OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 15:19
OMÜ Rektörü Bilgiç'ten olimpiyat açıklaması

Samsun haber - Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü ve 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, önemli açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat Meşalesi ve Kurtuluş Meşalesi'nin birbirine çok yakaşacağını söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Oyunların Samsun'da yapılması kararı alındığında hazırlık süreciyle Olimpiyatların en sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi adına Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın başkanlığında oluşan bu Hazırlama ve Düzenleme Kurulu, çalışmalarını titiz bir şekilde sürdürdü. Kurulumuz, üzerine düşen yükün ve sorumluluğun farkındadır" dedi.

"Olimpiyat Köyü'nde 7 bin 500 kadar misafiri barındırabileceğiz"

Olimpiyat Köyü projesine önem verdiklerini belirten Rektör Bilgiç, "Üniversitemiz kampüsünde yer alan öğrenci yurtlarımız son derece üst düzey kalitede. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın Paris 1924'e dayanan tarihindeki ilk Olimpiyat Köyü uygulamasına Türkiye'de şahitlik etmiş olacağız. Üniversitemiz kampüsünde yer alan 4 bin 500 kişi kapasiteli yurtlarla hemen üniversite çevresinde yer alan yurtlarda yer alacak yatak sayısı toplamda 7 bin 500 civarında. Olimpiyat Köyü'nde 7 bin 500 kadar misafiri barındırabileceğiz. Sporcuların her türlü sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapılar sağlandı. Zaten  kampüsümüz doğal güzelliği ile de oldukça dikkat çekici. Sporcularımızın ve diğer katılımcıların Olimpiyat Köyü'nden mutlu bir şekilde ayrılacaklarını düşünüyoruz. İnşallah bizi güzel anılarla hatırlarlar" şeklinde konuştu.

"Samsun, Kurtuluş Meşalesi'nin yakıldığı şehir"

Samsun'un Kurtuluş Meşalesi'nin yakıldığı şehir olduğunu ifade eden Bilgiç, "Samsun, Kurtuluş Meşalesi'nin yakıldığı şehir. Dolayısıyla Samsun bugün bu Kurtuluş Meşalesi'ne bir de olimpiyat meşalesi ilave etmiş olacak. Bu anlamda Kurtuluş Meşalesi ile olimpiyat meşalesinin birbirine çok yakışacağını düşünüyorum. Böylece Samsun artık ikinci bir unvan daha kazanmış oldu. Olimpiyat şehri olmanın kazanımlarını da daha sonra inşallah yaşayarak göreceğiz." diye konuştu.

"Gönüllüler işaret dili öğrendi"

Gönüllü kişilerin işaret dili öğrendiğini söyleyen Bilgiç, "Olimpiyatların Samsun'da düzenleneceği açıklanır açıklanmaz, üniversitemizin de içinde bulunduğu çalışmalarla, gönüllülerden oluşan ve olimpiyatlarda görev yapacak kişiler işaret dili öğrenmeye başlamış oldu. Gelen katılımcılarımızla iletişim bu şekilde sağlanmış olacak inşallah. Böylece Samsun'da işaret dilini bilen kişi sayısı artmış oldu. Bunların büyük bir kısmı da üniversitemiz öğrencileri. Dolayısıyla öğrencilerimiz Türkiye'nin değişik bölgelerine dağıldıklarında, burada öğrendikleri işaret dilini, kendi şehirlerinde de ihtiyaç halinde kullanabilecekler" dedi.

Son Güncelleme: 17.07.2017 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.