banner388

OMÜ Rektörü Bilgiç, akademisyenlere seslendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlere seslendi.

OMÜ Rektörü Bilgiç, akademisyenlere seslendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlere seslendi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 14:12
OMÜ Rektörü Bilgiç, akademisyenlere seslendi

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerden beklentilerin daha da arttığını ifade eden Rektör Bilgiç, "Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçişin yaşandığı günümüzde üniversitelerden beklentiler daha da artmış durumdadır. Bir ülkenin geleceğe emin adımlarla ilerleyebilmesi, nitelikli insan gücü, ürettiği bilginin gücü ve bunların ticarileşmesiyle çok yakından ilgili. Artık üniversitelerin kendi kabukları içine kapandığı dönem çoktan geride kalmıştır. Geride kalmışlığın da bir göstergesi olan bu durumu devam ettirmek böyle hareket edenlerin üzerlerindeki vebali arttıracaktır" dedi.

"İŞSİZLER ORDUSUNU ÖNLEYECEĞİZ"

OMÜ'nün başarı sıralamasında 18'inci olduğuna dikkat çeken Bilgiç, "Bu gücü iyi kullanamazsak devletin üzerine bir yük olmaktan, eline diplomasını vererek mezun ettiğimiz öğrencileri işsizler ordusuna katmaktan öteye bir iş yapmış olmayacağız. Yaptığımız işin gereğini yerine getirmek; günümüz şartlarını, dünyanın gidişatını, üniversitelerden beklenenin ne olduğunu çok iyi bilmekten geçiyor" diye konuştu.

"ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPIN"

Akademisyenlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Bilgiç, "Dünyaya hükmetmek isteyen güçlerin önüne geçmek için akademisyenler üzerlerine düşeni yapmalıdır. Yarınlarımızı düşünerek yarara dönüşecek bilgi ve teknolojiyi üretmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"40 MİLYON TL"

AR-GE ve inovasyon çalışmalarının arttığını vurgulayan Bilgiç, "Bu nedenle Teknoloji Transfer Ofisini uyumlu, esnek, kaynaştırmayı sağlayacak bir kurum hâline getirmek için nitelikli insan kaynağına da önem vererek yeniden yapılandırıyoruz. OMÜ bu iş birliği hamlelerini, AR-GE alt yapısını güçlendirmeyi, proje üretme kapasitesini arttırmayı sağlayarak koordine etmeyi öngörmektedir. Halen yürütmekte olduğumuz projelerin bütçe kaynakları bugün itibariyle 40 milyon TL civarındadır" dedi.

Son Güncelleme: 21.10.2017 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.