banner388

OMÜ MYO bu sene 600 mezun verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra ve Alaçam Meslek Yüksekokulları (MYO) bu sene 600 öğrenciyi mezun etti.

OMÜ MYO bu sene 600 mezun verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra ve Alaçam Meslek Yüksekokulları (MYO) bu sene 600 öğrenciyi mezun etti.

25 Mayıs 2018 Cuma 19:29
OMÜ MYO bu sene 600 mezun verdi

Samsun Haber-OMÜ'nün bu sene mezun ettiği 600 öğrenciden 250'si Bafra MYO'dan, geriye kalan 350'si ise Alaçam'dan mezun edildi.

Bafra MYO mezuniyet töreni Ali Kale Turistik Tesislerinde gerçekleştirildi. Törende mezun öğrencileri temsilen konuşan Sinan Nar'ın ardından konuşan Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak, "Rektörlüğümüzün desteğiyle ve bölgemizin ihtiyaçları göz önüne alınarak okulumuzda Özel Güvenlik ve Koruma Programı açıldı. Akademik personel tahsisi tamamlandığında bu programa yeni öğrenci alınmaya başlanacak. Amacımız öğrenci sayımızı yükseltmek ve eğitim kalitemizi dünya standartlarının üstüne çıkarmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür bireyler olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" ifadelerini kullandı.

BAFRA MYO ÜLKE İHTİYAÇLARINI YETERLİ BÖLÜMLERE SAHİP

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel Bafra MYO'nun ülke ihtiyaçlarına yetecek uygun bölümlere sahip olduğunu dile getirerek, "Bir kısmınız tahsiline devam edecek, bir kısmınızsa iş hayatına atılacak. Yolunuza nasıl devam ederseniz edin, kendinizi geliştirmeyi ihmal etmeyin. Eleştirel düşünmekten, sorgulamaktan çekinmeyin. Vatanınıza ve milletinize hayırlı evlatlar olun. Diplomalarınız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAFRA MYO AKADEMİSİ GÜÇLÜ BİR OKUL

Bafra MYO'nun 43 yıllık köklü bir tarihinin olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, "Dolayısıyla akademik kadro olarak da en güçlü kurumlarımızdan biri Bafra MYO. Bu nedenle akademik çalışmaların kalitesi açısından çok değerli bir okulumuz var ve bununla gurur duyuyoruz. Yılmadan başarılı olmak için, kendinize, ailenize ve ülkenize olan sorumluluklarınızı yerine getirmek adına burada aldığınız eğitim sizin için bir anahtar olacaktır. Sizler yarından itibaren toplumun refahının gelişmesinden de sorumlusunuz. Bunu başaracağınıza inanıyorum" sözcüklerini kullandı.


Konuşmaların ardından okulda derece yapan öğrenciler hediye ve başarı belgelerini aldılar. Okul birincisi Emirhan Birinci'ye hediye ve başarı belgesini Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, okul ikincisi Gizemnur Varoğlu'na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, okul üçüncüsü Kevser Erbey'e ise Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Çırak öğrencilere hediye ve başarı belgelerini takdim etti.

ALAÇAM MYO İLK 20'DE OLACAKTIR

Alaçam MYO'da 350 mezunun töreni Alaçam Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mezuniyet töreninde  okul birincisi Bilal Burak Takinci teşekkür konuşması yaptı. Ardından sözü devralan Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, "Okulumuz iyi planlanmış, stratejik bölümlere sahip, Üniversitemizin en iyi MYO’larından biri haline geldi. Akademik anlamda her zaman ilk 20’nin içerisinde olan köklü bir üniversiteden mezun olduğunuzu da hiçbir zaman unutmayınız" diye konuştu.
 


ALAÇAM MYO'YA YENİ BÖLÜM MÜ EKLENECEK


Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam'da 136 adet tarihi binanın olduğunu vurgulayarak, "Bu binaların restore edilerek Alaçam'a kazandırılması için Alaçam MYO'ya ‘restorasyon teknikerliği’ adı altında yeni bir bölüm açılması için çabalarımız olacak. Bu konuda Samsun Milletvekilimiz Çiğdem Karaaslan'ın da desteği var. Tarihi ve kültürel zenginliğe sahip ilçemizi, bu binaların onarımıyla Safranbolu örneğinde olduğu gibi turizm merkezi haline getirebiliriz" dedi.


Daha sonra konuşma yapan Mehmet Kuran, "Alaçam MYO, kuruluşundan bu zamana çok hızlı gelişti. Yerel dinamikler daha aktif da kullanılırsa daha da hızlı gelişecektir. Bizim amacımız, gönlümüzden geçen budur. Sonuçta eğitim kurumumuzu daha iyi hale getirmek bizim görevimiz. Bundan sonra kendi sorumluluklarınızın yanında, ailenize ve ülkenize olan sorumluluğu da taşıyacaksınız. Sizi yetiştiren öğretim elemanı arkadaşlarıma ve en çok da velilere verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Bugün değerli velilerimiz için de gurur günü" şeklinde konuştu.

Okul birincisi Bilal Burak Takinci'ye hediye ve başarı belgesini Mehmet Kuran, okul ikincisi Yakup Karaoğlu'na Hadi Uyar, okul üçüncüsü Ahmet Böke’ye ise Kürşat Demiryürek takdim etti.


 

Anahtar Kelimeler:
SamsunOmüMezunMyo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.