banner388

OMÜ'lü Öğrencilerden Dolandırıldık İddiası!

OMÜ'de okuyan onlarca öğrenci, internet üzerinden İngilizce kursu verdiği iddia edilen bir firma tarafından dolandırıldıklarını iddia ettiler.

OMÜ'lü Öğrencilerden Dolandırıldık İddiası!

OMÜ'de okuyan onlarca öğrenci, internet üzerinden İngilizce kursu verdiği iddia edilen bir firma tarafından dolandırıldıklarını iddia ettiler.

09 Mart 2017 Perşembe 12:09

Samsun Haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin iddiasına göre firmaya ait birkaç personel kampüs içerisine girerek, “İngilizce kursu veren bir internet sitemiz var. Sitemiz çok pratik ve 12 ayda İngilizceyi tamamen öğreniyorsunuz. 12 aylık ücreti sadece 800 TL. Size 14 gün deneme süreci veriyoruz. Eğer memnun kalmazsanız hiçbir şekilde para ödemeyeceksiniz. 14 günün sonunda kurs almaya devam etmek isterseniz 800 TL’lik bir ödeme yapmanız gerekecek” dedikleri ileri sürüldü. 

İCRA TEHDİTİ

Firma hakkında kendileriyle sohbet eden kişilerin, ajitasyon yaparak ellerindeki sözleşmeleri imzalattıklarını iddia eden öğrenciler, sözleşmeyi imzaladıktan sonra firmayı arayarak kurs istemediklerini ve sözleşmenin iptal olmasını talep ettiler. Ancak firma yetkililerinin sözleşmenin iptal edilmeyeceğini ve 800 TL ödenmediği takdirde icra yoluyla parayı tahsil edeceklerini söyledikleri öğrenildi. Firmayla yapılan görüşmeler sonrasında öğrenciler, Recep Tokur Polis Merkezine giderek firma hakkında şikayette bulundu. Öğrenciler Tüketici Hakem Heyetine de başvurdu. 

ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Firma yetkililerini aradıklarında kendilerini tehdit ettiklerini dile getiren OMÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Hudayhan Çadır, “Firmayı aradık ve sözleşmenin iptal edilemeyeceğini söylediler. Bize 'paranızı ödemezseniz avukata veririz, icra yoluyla alırız' dediler. Bizim gibi bu firmanın mağdur ettiği arkadaşlarımızla bir araya gelerek, gerekli yerlere şikayette bulunduk” dedi.

CAYMA HAKKINIZ VAR DEDİLER

OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Bilge Kamçı, "Firmaya çalışan bir şahıs yanımıza gelerek kurs hakkında bilgi verdi. Daha sonra sözleşme yapmamızı istedi. Bize sözleşme yaptığımızda 14 gün içerisinde cayma hakkımızın olacağını söylemişti. Eğer kursu beğenmezseniz arayıp iptal ettirebileceğimizi belirtti. Ardından bize verdiği sözleşmenin üzerinde bulunan kodu kendisi kazıyarak elimize verdi. Biz daha sonra firmayı aradık ve sözleşmenin iptal edilmesini istedik. Ancak firma sözleşme üzerinde bulunan kodun kazındığı için iptal etmeyeceklerini söylediler. Recep Tokur Polis Merkezine giderek şikayetçi olduk. Tüketici Hakem Heyetine de başvurduk" diye konuştu.

FİRMADAN AÇIKLAMA

Bu iddialar üzerine açıklama yapan İzmir'deki firmanın yetkilisi Seda Arslan, kendilerine yapılan suçlamaları kabul etmedi. “Kimse kimseye zorla sözleşme imzalatamaz” açıklamasında bulunan Arslan şunları söyledi: “Bunlar üniversite okuyan öğrenciler, hiç birisi cahil insan değil. Sözleşmeleri okuyarak üzerilerine isimlerini ve imzalarını attılar. Biz kimseyi tehdit de etmedik. Zorla bir şey de imzalatmadık. Dolandırıcılık yapıyor olsak ismimizi cismimizi gizlerdik."

Mağdur olduklarını belirten öğrenciler, firmaya dava açacaklarını dile getirdiler. 

Son Güncelleme: 09.03.2017 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meltem 2017-03-10 09:19:25

Konya selçuğa bağlı bi myo okuyorum ben ve arkadaslarımda aynı konunun maduruyuz evet zotla imzalamdık ama anlattıklatı yalan yanlş şeylere inandık gercekten 14 gün cayma hakkmızın oldugunu sanyoduk bizde hakem heyetine başvurduk gerekirse davada acıcaz bizim imza attıgımız tutar 900 tl