banner388

OMÜ'lü Öğrenciler İsyan Etti: 'Yatacak yerimiz yok'

OMÜ'lü bir grup öğrenci dün KYK Samsun İl Müdürlüğü önünde toplanarak “Yatacak yerimiz yok yurt istiyoruz” deyip eylem yaptı.

OMÜ'lü Öğrenciler İsyan Etti: 'Yatacak yerimiz yok'

OMÜ'lü bir grup öğrenci dün KYK Samsun İl Müdürlüğü önünde toplanarak “Yatacak yerimiz yok yurt istiyoruz” deyip eylem yaptı.

07 Ekim 2016 Cuma 12:30
OMÜ'lü Öğrenciler İsyan Etti: 'Yatacak yerimiz yok'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) Öğrenci Kolektifi, dün Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürlüğü önünde battaniye ve pijamalarıyla “Yatacak yerimiz yok yurt istiyoruz” deyip nitelikli, parasız, kamusal yurt taleplerini iletmeye çalıştılar. Yetersiz devlet yurtlarından dolayı pahalı özel yurtlar, pahalı kiralık evler/apartlar ve cemaat/tarikat yurtlarına mahkum edilmelerini protesto eden öğrenciler, hizmet veren devlet yurtlarının da niteliksizliğini vurguladı.

“Sınırlı kapasiteye rağmen devlet yurtlarına yerleşen öğrenciler başka bir çok sorun yaşıyor, zaman zaman 6 ve 8 kişiyi bulan odalar, rutubetli ve temizliğine özen gösterilmeyen yaşam alanları, yetersiz etüt salonları, uzayan yemek kuyrukları, ücretli ve yetersiz çamaşır makineleri, giriş-çıkış saat kısıtlamaları, özellikle kadın öğrencilere yapılan baskılar , bunun yanı sıra haksız yere öğrencilerin yurttan atılması barınma sorunu daha da büyütüyor. Devlet yurtlarında hem ücret hem de hizmet farkı var ve bu aynı zamanda ‘paran kadar iyi yaşa’ mantığıdır” diyen öğrenciler KYK yetkilisine hazırladıkları barınma raporunu teslim etti.

İşte OMÜ'lü öğrencilerin talepleri:

1-Özel yurtlar kamulaştırılsın, her türlü tarikat ve cemaat yurdu kapatılsın.

2-Kamu yurtları nitelikli hale getirilsin.

3-Mega projeler iptal edilsin, bütçesi yurt yapımına aktarılsın.

4-Her üniversiteliyi barındıracak kadar yurt yapılsın.

5-Giriş çıkış saatleri kaldırılsın.

6-Yurtlarda yapılan baskılara son verilsin.

Son Güncelleme: 07.10.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Duman 2016-10-07 22:21:23

bunlar dimi ogrenci olan !!!