banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ Kemal Hoca'ya ağladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Balcı, bir süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek 48 yaşında hayatını kaybetti.

banner269

OMÜ Kemal Hoca'ya ağladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Balcı, bir süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düşerek 48 yaşında hayatını kaybetti.

06 Mart 2019 Çarşamba 14:56
OMÜ Kemal Hoca'ya ağladı

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi önünde Kemal Hoca için tören düzenlendi. Kemal Hoca'nın vefat etmesi OMÜ'yü yasa boğdu. 

Törene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, akademisyenler, öğrenciler ve sevenleri katıldı. 

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Prof. Dr. Kemal Balcı’nın, hastaları, öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından sevilen, üstüne düşen her görevi layığıyla yerine getiren birisi olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Dağdemir; devamında, ailesine ve sevdiklerine sabır ve başsağlığı dileyerek sözlerini tamamladı. 

BABASINDAN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı’nın babası Ahmet Balcı, törenin devamında konuşma yaparak; “Âlim’in ölümü, âlemin ölümü gibidir. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Biliyorum ki benim oğlum insanlara her zaman faydalı olmuştur. Anne ve babalar çocuğunu her koşulda sever; fakat önemli olan kişinin yaptığı iyiliklerle sevilmesidir. Bugün burada bulunan insanlardan oğlumun ne denli sevildiğini görebiliyorum” ifadelerini kullandı. 

HEP HİZMET PEŞİNDEYDİ SEVDİKLERİNE VAKİT AYIRAMADI

Daha sonra söz alan Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi de, “Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı çok iyi bir bilim adamıydı, çok iyi bir ağabeydi. Mesai kavramı olmayan birisiydi, daha çok çalışmak için akademik izin bile kullanmazdı. Biliyorum ki iyi bir eşti, iyi bir babaydı, iyi bir evlattı. Akşam evime erken gideyim diye bir düşüncesi yoktu. Bu nedenle insanlara daha faydalı olabilmek için sevdiklerine vakit ayıramadı ama bu dünyada yaptığı işlerle ve sevdiklerinin duasıyla öbür dünyada çok daha iyi bir yerde olacaktır” sözcüklerini kullandı.

Törende bulunan eski Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu da duygu ve düşüncelerini paylaşarak, Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı’nın ailesine başsağlığı ve sabır diledi. 

ÇOK DEĞERLİ BİRİSİNİ KAYBETTİK

Son olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise, “Çok üzgünüz, çok değerli bir arkadaşımızı ve bilim adamını kaybettik ve şu anda her insanın başına gelecek olan bir durumu yaşıyoruz. Bu uğurlama hepimiz için yapılacak, önemli olan bu anlarda iyilikle anılmaktır. Bizim için Kemal Hocamız için yapabileceğimiz tek şey rahmet dilemektir. Bu anı unutmadan ders çıkarmamız gerekiyor. Bu olay pamuk ipliğiyle bağlı olan hayatımızda birbirimizi mutsuz etmemeyi ve birbirimize karşı kötü işlerle meşgul olmamayı hatırlatmaya vesile olmalı. Cenab-ı Allah yaratıyor ve geri alıyor buna isyan edemeyiz. Ağlayarak geldiğimiz dünyadan, ağlayarak gidiyoruz. Allah hepimize bu anı yaşarken ‘Allah ondan razı olsun’ denilecek bir hayat yaşamayı nasip etsin” ifadelerini kullandı. 
Törenin ardından Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı’nın cenazesi Erikli Köyü Mezarlığına defnedilmek üzere uğurlandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Arif 2019-03-06 15:57:41

Sait Hoca ne güzel demişsin!... Peki emekçinin hakkını vermeyen sizler nasıl anılacaksınız hiç düşündün mü?

Avatar
Omü 2019-03-06 18:49:38

Sadece tıp ilmiyle ilgili çok şeyler katması hayatımıza vicdanlı olmayı nasıl iyi bir insan olabileceğimizi de gösterdi. Herkesin kalbinde iyiliğe güzelliğe dair bir iz bıraktı. Mekanı cennet olsun yakınlarına Allah sabır versin

Avatar
Mustafa 2019-03-06 22:09:48

İyi insanlar iyi atlara binip gittiler

Avatar
ADEM 2019-03-06 15:11:11

ALLAH RAHMET EYLESİN. MEKANI CENNET OLUR İNŞALLAH..

Avatar
Vezirköprü Devlet Hastanesi 2019-03-06 15:22:39

Sayın Hocamıza Allah'tan rahmet,geride kalanlarına sabırlar diliyoruz.

Avatar
Mustafa 2019-03-06 21:54:32

Allah gani gani rahmet eylesin. Cenazeye katılamadı lakin İyi insandı. Mekanı cennet olsun

Avatar
kemal torun 2019-03-06 22:35:42

Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar diliyorum

Avatar
Burcak kara 2019-03-06 22:42:30

Hocammmm çok ama çokkk üzgünüm babacımda çok emeğiniz var mekanınız cennet olsun