banner388

OMÜ'den Gürcistan'a sanat çıkarması

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, Gürcistan'ın Batum kentinde bazı sanatsal etkinliklerde bulundu.

OMÜ'den Gürcistan'a sanat çıkarması

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, Gürcistan'ın Batum kentinde bazı sanatsal etkinliklerde bulundu.

23 Kasım 2017 Perşembe 09:43
OMÜ'den Gürcistan'a sanat çıkarması

Samsun Haber - OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları, Gürcistan'ın Batum kentinde, Batum Devlet Sanat Eğitim Üniversitesinin (Batum Art State Teaching University) davetlisi olarak bazı sanatsal etkinliklerde bulundu.


Batum Art State Teaching University ile OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğinde, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden 19 öğretim elemanına ait 31 sanat eserinin yer aldığı "karma sanat sergisi" ile fakülte öğretim elemanlarından Yrd. Doç. Dr. Engin Güney'in 15 yağlı boya tablosunun yer aldığı "kişisel resim sergisi" açılışları gerçekleştirildi. 


Aynı gün OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker, Batumlu sanat öğrencilerine bir sunum ve konferans düzenledi.



Sergi açılışında Batum Devlet Sanat Eğitimi Üniversitesi Rektörü, fakülte dekanları, öğretim elemanları, Batum Kültür Ateşesi ve öğrencilerin yanı sıra OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker, Prof. Dr. Memduh Erkin, Doç.Dr. Ali Tomak, Doç. Dr. Ali Seylan, Yrd. Doç. Dr. Sevinç Beşer, Yrd. Doç. Dr. Sadık Şener, Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, Yrd. Doç. Dr. Engin Güney, Yrd. Doç. Dr. Fidan Tonza, Yrd. Doç. Dr. Özlem Ayvaz Tunç ve diğer misafirler yer aldı. 


Ortak bir çalışma ile Batum Devlet Sanat Üniversitesini Samsun’da ağırlayacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Metin Eker, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin uluslararası işbirliklerinin başka ülke üniversiteleri ile de devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.