banner388

Omü'den Güneş Patlamaları Gözlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bulunan Gözlemevi’nden Güneş patlaması görüntüleri çekildi.

Omü'den Güneş Patlamaları Gözlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bulunan Gözlemevi’nden Güneş patlaması görüntüleri çekildi.

30 Haziran 2016 Perşembe 10:29
Omü'den Güneş Patlamaları Gözlendi

OMÜ Gözlemevi’nden gerçekleştirilen gözlem, h-alfa filtreli teleskopa, 21 mega piksel çözünürlüğe sahip fotoğraf makinesi monte edilerek çekildi. Görüntülerde Güneş’in büyüklüğünün Dünya ile kıyaslanabilmesi için, Güneş görüntüsünün kenarına 109 kat daha küçük olan Dünya yerleştirildi.
Gerçekleştirilen gözlemle ilgili açıklama yapan OMÜ Gözlemevi Sorumlusu Selami Kalkan, "Samanyolu galaksimizdeki yaklaşık 200 milyar yıldızdan biri olan Güneş, orta büyüklüğe sahip bir yıldızdır ve diğer yıldızlar gibi içinde gerçekleşen nükleer reaksiyonlar sonucunda çevresine ısı ve ışık yayar. Güneş’in ürettiği yüksek enerjili ışınım ve atomik parçacıkların aniden boşalması neticesinde Güneş patlamaları meydana gelir. Bu patlamalardan dolayı büyük miktarda plazma ve enerji uzaya yayılır. Dünya’nın etrafındaki manyetik alan bizi güneşten gelen radyasyondan korur" ifadelerine yer verdi.
 

Son Güncelleme: 30.06.2016 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.