banner388

OMÜ'den CHP'li Akcagöz'e cevap

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, "OMÜ bilimle değil siyasetle uğraşıyor" diyen CHP'li Akcagöz'e cevap verdi.

OMÜ'den CHP'li Akcagöz'e cevap

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, "OMÜ bilimle değil siyasetle uğraşıyor" diyen CHP'li Akcagöz'e cevap verdi.

15 Şubat 2018 Perşembe 14:07
OMÜ'den CHP'li Akcagöz'e cevap

Samsun haber - "Pensilvanya ağzıyla konuşuyor; terör örgütü mensuplarına terörist diyemeyen CHP" diyen OMÜ Genel Sekreteri Menderes Kabadayı'ya CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "OMÜ, bilim değil, siyaset yapan bir kurum haline gelmiştir" diyerek yanıt vermişti.

CHP'li Akcagöz'ün açıklamasına bu sefer Ondokuz Mayıs Üniversitesi cevap verdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi'nden yapılan açıklama şu şekilde;


"Son günlerde yerel basında; Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Tufan AKÇAGÖZ tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ile ilgili herhangi bir bilgi belge olmaksızın, eksik ya da yanlış bilgilendirmeye dayalı birtakım iddialar dile getirilmiştir. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini önlemek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur.

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN FETÖCÜ MUAMELESİ GÖRDÜĞÜ İDDİASI

Eylül 2016’da KHK kapsamında Üniversitemize aktarılan 150 Mimarlık öğrencisinin ‘özel öğrenci’ statüsünde mevcut Mimarlık Fakültesi öğrenci sayısına eklenmesi ve 100 İç Mimarlık öğrencisinin, henüz aktif bir bölümü ve öğretim üyesi kadrosu bulunmayan İç Mimarlık Bölümü eğitimine başlatılması nedeniyle, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinde dört buçuk yıl önce eğitime başlandığından bugüne kadar yaşanan öğretim elemanı ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. Söz konusu tarihten sonra aktarılan öğrencilerin daha önce öğrenim gördüğü Üniversitelerindeki duruma uyularak sadece geçiş dönemine özgü bir kereye mahsus olmak üzere, fakültemizde daha önce olmadığı şekilde proje dersinin her iki dönemde açılması sağlanarak mağdur olmalarının önüne geçilmiştir. Üniversitemizin tüm fakülte-bölümlerinde uygulandığı gibi, Bahar 2018 döneminden itibaren Mimari Tasarım ve İç Mimarlık proje dersleri ait oldukları dönemlerde açılmıştır.  Hiçbir ayrım söz konusu olmadan bütün öğrencilerimiz için geçerli olan bu uygulamanın sadece kapatılan üniversitelerden gelen özel öğrenci statüsündeki öğrencilere uygulanıyormuş gibi gündeme getirilmesi anlaşılır bir durum değildir. Tüm derslerde birlikte eğitim verilmekte olup, alınan kararlar tüm öğrencileri kapsamaktadır. Açıklanan nedenlerle, eğitimin sorunsuz bir şekilde sürdürülebilmesi için büyük çaba harcanırken, basına yansıyan ve doğru olmayan bilgiler içeren bu suçlamaları hayretle ve büyük üzüntüyle karşılamaktayız.

LADİK AKDAĞ KIŞ SPORLARI MERKEZİNİN ATIL BIRAKILDIĞI İDDİALARI

Üniversitemiz Ladik Akdağ Kış Sporları Merkezi başta Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere diğer fakülte ve yüksekokulların lisans ve ön lisans programlarında yer alan kayak, vücut koordinasyon yetilerini geliştirme, kondisyon ve buna benzer derslerin uygulamalarının yürütülebileceği uygulama alanı 


oluşturulması amacıyla kurulmuştur. Anılan tesis faaliyete geçene kadar özellikle Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi söz konusu ihtiyacını zorunlu olarak Erzurum Palandöken Kayak Merkezi başta olmak üzere diğer kayak merkezlerinden karşılamıştır.

Tesisimiz 2017 yılı Ocak ayı itibari ile hizmete açılmış, yeni açılmış olması nedeniyle yoğun kış şartlarında bir kısım zorunlu tadilatlar yapılmıştır. Tesisimizde tam zamanlı olarak 4 personel görev yapmaktadır. Ladik Akdağ Kış Sporları Merkezimizde Kamu Sosyal Tesisleri Tebliği kapsamında başta Üniversitemiz mensupları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine, Üniversitemiz bünyesinde bulunan 88 öğrenci topluluğuna hizmet verilmektedir. 

OMÜ BİLİMLE DEĞİL SİYASETLE UĞRAŞIYOR İDDİASI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı Kanun'la kurulmuş bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan Yükseköğretim Kurumudur. Gerçekleştirdiği tüm idari eylem ve işlemlerde adil, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimsemiştir. 43 yıllık geçmişi ile şehirle bütünleşmiş eğitim, bilimsel araştırma ve uluslararası seviyede şehrin marka değeri hâline gelmiştir.

Times Higher Education (THE) 2018 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda yaklaşık 20000 Üniversitesinin bulunduğu dünyada ilk %5’içinde yer alarak,  tarihinde ilk kez “ilk 1000 üniversite” arasına girmeyi başaran, 2017 yılında TİM ve Ekonomi Bakanlığının birlikte yaptığı değerlendirme sonucunda Eğitim İhracatı alanında Türkiye 2.’si olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi siyasetle değil bilimle uğraştığını ülke kamuoyuna göstermiştir, göstermeye de devam edecektir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye ve Türk milletinin sorunlarına ve sevinçlerine elbette duyarsız kalmayacaktır ancak günlük siyasetin içinde de olmayacaktır. Günlük siyasetin içine çekmeye çalışanlar beyhude bir çabanın içinde olduklarını anlamalıdırlar."
 

Son Güncelleme: 15.02.2018 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ugurfb1907 2018-02-15 16:25:26

valla canik öğrencileri üniveriteye geldiklerinde şımarık haereketleri çalışnaları aşalama hiç bir şeyden memnun olmama bizleri gına getirdiler buna rağmen omü onlara hiç bir şekilde farklı gözle bakmadı asla