banner388

OMÜ'de skandal! 241 öğrenci mağdur oldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 241 öğrenci yaz okulu kaydı yüzünden mağdur oldu. Ders seçimini yapıp yaz okulu için gereken parayı bankaya yatıran ve derslere katılarak vize sınavlarına giren öğrenciler, Daire Başkanlığı'nın, "Siz kesin kaydınızı yapmamışsınız, dersleriniz taslak halinde kalmış, bu nedenle kaydınız geçersiz" açıklaması ile sarsıldı.

OMÜ'de skandal! 241 öğrenci mağdur oldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 241 öğrenci yaz okulu kaydı yüzünden mağdur oldu. Ders seçimini yapıp yaz okulu için gereken parayı bankaya yatıran ve derslere katılarak vize sınavlarına giren öğrenciler, Daire Başkanlığı'nın, "Siz kesin kaydınızı yapmamışsınız, dersleriniz taslak halinde kalmış, bu nedenle kaydınız geçersiz" açıklaması ile sarsıldı.

23 Temmuz 2018 Pazartesi 15:17
OMÜ'de skandal! 241 öğrenci mağdur oldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) 241 öğrenci yaz okulu mağduru oldu. Yaz okulu kaydı yaptırmak isteyen öğrenciler sistemden ders seçimini gerçekleştirdi, daha sonra ders sayısına göre paralarını bankaya yatırarak kayıtlarını yaptı. Kaydını yapan öğrenciler derslere katıldı ve vize sınavlarına girdi.

SİZ KESİN KAYDINIZI YAPMADINIZ!

Yaz okulu kaydını yaptıktan sonra derslere katılan ve vize sınavlarına giren öğrenciler, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın, "Siz kesin kaydınızı yapmamışsınız, dersleriniz taslak halinde kalmış, bu nedenle kaydınız geçersiz" açıklaması ile birlikte büyük şok yaşadı. Daire Başkanlığının bu sözlerine rağmen öğrencilerin okuldan yaz okulunda okuduklarına dair öğrenci belgesi alabilmeleri ise yaşanan sorunu gözler önüne serdi. 

YÖNETMELİKLE ÇELİŞİYOR!

Öğrencilerin yaşadığı sorun, OMÜ'nün Yaz Okulu Yönetmeliğindeki 3. madde ile çelişiyor.

Yönetmelikte yer alan ifadeler şu şekilde:

Yaz Okul Yönetmeliği 3. Madde Kesin Kayıt İşlemleri: Banka ödemesini gerçekleştiren öğrencilerin kesin kayıt işlemini yapmalarına gerek yoktur. Belirlenen ücretlerin ödenmesi halinde kayıt tamamlanmış sayılacaktır.

BİZ SİZE BİLGİLENDİRME MESAJI ATTIK

Daire Başkanlığı yaşanan sorun ile ilgili olarak, "Biz size konu ile ilgili bilgilendirme mesajı attık" açıklamasında bulundu. Ancak yönetmeliğe göre ders seçiminin ardından harcını yatıran öğrenciler kesin kayıtlarını yapmış sayıldıkları için gelen mesaj pek çok kişi tarafından dikkate alınmadı.

Ayın 22'sinde saat 15:30 sularında gelen mesajda öğrencilere sisteme giriş yaparak kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmeleri söylendi. Saat 17:00'de ise sistem kapandı. Bu süreç içerisinde mesajı görmeyen yada dikkate almayan öğrenciler mağdur oldu.

KESİNLİKLE İŞLEM YAPMADIKLARINI SÖYLEDİLER FAKAT...

Mağdur öğrencilerin iddiasına göre, Öğrenci İşleri Daire Başkalığı 22 Haziran tarihinden sonra kesinlikle işlem yapmadıklarını açıkladı. Yine iddiaya göre Daire Başkanı Musa Akyüz mağdur öğrencilerden birinin mağduriyetinin sistem açılıp dersleri seçilerek giderildiğini söyledi.

Öğrenciler bu olay üzerine Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan ile görüşerek durumu anlattı. Vedat Ceyhan'ın öğrencilere bu olayı ispatlayabilir misiniz diye sorması üzerine öğrenciler Musa Akyüz'ü de çağırarak yaşanan haksızlığı dile getirdi. Daire Başkanı Musa Akyüz, Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan'a bütün öğrencilerin önünde, "Hocam sizin bilgi dahilinizde böyle bir öğrencinin mağduriyetini giderdik" dedi.

BİR ÖĞRENCİ AÇTIĞI DAVAYI KAZANDI

Mağdur öğrencilerden bir tanesi yaşanan sorunun ardından İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı ve yürütmeyi durdurma kararı verildi. Açılan davada hakim yaşanan sorunun okulun sistemindeki aksaklık nedeniyle meydana geldiğine hükmetti. Emsal niteliğindeki bu karara rağmen diğer öğrencilerin mağduriyetleri henüz giderilmedi.

ÖĞRENCİLER FİNAL SINAVLARI ÖNCESİNDE ZOR DURUMDA

30 Temmuz - 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak final sınavları öncesinde, derslere katılan ve vize sınavlarına giren öğrenciler mağduriyetin kısa sürede giderilmesini istiyor.

Son Güncelleme: 28.07.2018 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yalçın kılıç 2018-07-23 15:20:33

o.m.ü 'de buna benzer durumlarla karşılaşmak sıradan oldu..yazık

Avatar
emine türkoğlu 2018-07-23 15:39:04

yazılanların hepsi doğru benim kızımda yaşadı ömü de muhatap bulmak çok zor yönetim kendi arasında top çeviriyor

Avatar
Ahmed Arif 2018-07-23 17:14:00

İşte biz boşuna '' LİYAKAT '' demiyoruz. Kur'an-ı Kerim ve hadislerde bile işi ehline verin diye buyruluyor. Sizler işi ehline vermediğiniz sürece , böyle olaylar daha çok yaşanır bu ülkede.
Hak ettiğiniz gibi yönetilirsiniz...

Avatar
Omülü 2018-07-23 17:10:16

Omüde ögrenci işleri(bazı çalısanlar hariç) ve unipa nın sistemi başlı başına problem..

Avatar
Recep karakaya 2018-07-23 22:21:47

Abicim omü kesinlikle pismanliktir geçen sene öğrenci islerinin hatasi yüzünden burs alamadık ben sahsen o unide okumam artık bu sene geçiş yapacam

Avatar
Esra 2018-07-23 18:11:12

Ah omu ya problemletinle mesursun

Avatar
Fatma 2018-07-23 20:07:15

Omü böyle bir üniversite diyerek gecistirmeyin orada herkes kendi işine geldiği gibi davranıyor ben böyle bir üniversite gormedim.ozellikle eğitimdeki hocalar öğrencileri hor görüyor gerekli yerlere şikayet edip hakkınızı arayın orada herkes koltuğunda rahat olan size olmasın yıllarınız boşa gitmesin

Avatar
Murat Kara 2018-07-23 22:06:11

OMU öğrencilerin sayesinde yükseliyorsun. Bu tür problemler son iki senede çoğalmaya başladı . Kimse de yardımcı olmuyor , sadece yönlendiriyorlar yetkililer .