banner388

OMÜ'de Mimarlık Fakültesi'nden mezuniyet töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

OMÜ'de Mimarlık Fakültesi'nden mezuniyet töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 17:31
OMÜ'de Mimarlık Fakültesi'nden mezuniyet töreni

Samsun Haber - Ataatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende ailelerin yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin'de yer aldı. Tören öncesinde ise öğrencilerin hazırlamış oldukları yaşam alanlarının sergisi yapıldı.

Mezuniyet töreninde konuşma gerçekleştiren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç Her mezuniyette aynı heyecanı yaşıyoruz. İlk mezunların karşılaştığı sıkıntılar mutlaka olmuştur fakat ilk mezun olmanın avantajını da yaşayacaksınız. Artık hem OMÜ'yü hem de mimarlık mesleğinin temsilcileri olacaksınız. Bu nedenle sorumluluklarınız fazladır. Ama bizim size güvenimiz tamdır. Çizdiğiniz her eserin geleceğe taşınacağı ve bu günden izler taşıyacağını unutmayın. Binaların içine gösterdiğimiz özeni dışına da göstermeliyiz. Bina dışındaki yaşam alanlarında güzel çalışmalar yapmalıyız. Çizeceğiniz eserler inşallah geleceğe ulaşır nitelikte olur. Genç mimarlarımızın başarıyla yollarına devam etmelerini temenni ediyorum" dedi.

Vali Şahin'de törende yer aldı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Mesleğinizi Samsun'da da yapabilirsiniz, Amerika'da da yapabilirsiniz. Mesleğiniz evrensel bir meslek. Daha yeni bir fakülte olmanıza rağmen yakaladığınız başarılardan dolayı sizi kutluyorum. OMÜ köklü bir üniversite. Sizin böyle bir üniversiteden mezun olmanız bir ayrıcalık olsa gerek. Sizden bir ricam var. Evrensel bir mesleğe sahip olmanız dolayısıyla yurt dışına açılın. Dil sahibi olun. Türkiye sınırlarını aşın, taşın. İnşallah bu anlamda da ülkenize hizmet edersiniz" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında ise derece yapan öğrencilere hediyeler verilirken öğrencilerin hepsi keplerini atarak mezuniyetin sevincini yaşadı.
 

Son Güncelleme: 29.05.2017 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.