banner388

OMÜ'de mezuniyet sergisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümünden bu sene mezun olacak öğrencilerin açtığı 'Mezuniyet Sergisi' okudukları bölümün hakkını verdiklerini gösterdi.

OMÜ'de mezuniyet sergisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümünden bu sene mezun olacak öğrencilerin açtığı 'Mezuniyet Sergisi' okudukları bölümün hakkını verdiklerini gösterdi.

01 Mayıs 2018 Salı 20:00
OMÜ'de mezuniyet sergisi

Samsun Haber-Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan GSF Resim Bölümü 18 mezun olacak öğrencisi, Dr. Öğr. Üyesi Engin Güney'in koordinatörlüğünde değişik ve ilgi çekici eserlerini davetlilerle buluşturdular.

Mezun olacak öğrencilerin eserlerinin bulunduğu Mezuniyet Sergisi'nde resim, enstalasyon (yerleştirme) ve içinde yazılım bulunan yeni medya çalışmalarını davetlilere sundular.

GSF'nin Sanat Galerisi'nde öğrencilerin eserlerinin yer bulduğu Mezuniyet Sergisi'ne; GSF Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin, Dr. Öğr. Üyesi Engin Güney, GSF öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Serginin açılışından önce konuşma yapan Fakülte Öğrenci Temsilcisi Gökhan Özcan, "Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde, yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı. Dağınık sorularımızın cevapları yerlerine oturdu ve bugün burada geleceğe şekil verecek bir meslek sahibi, birer sanatçı adayı olarak sergimizi açıyoruz. Bizler OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünün ilk mezunları olmaktan onur duyuyoruz. Bizlere bu imkânı veren, her zaman arkamızda duran ve her türlü desteği esirgemeyen değerli hocalarımıza ve idari personele sonsuz teşekkürler ediyoruz. İyi ki de bu bölümün ilk mezunları olmuşuz ve hiçbir zaman pişman olmadık" sözcüklerini kaydetti.

BÖLÜM ÖĞRETMENİ BAŞARILAR DİLEDİ

Gökhan Özcan'ın konuşmasının ardından sözü devralan Dr. Öğr. Üyesi Engin Güney, "Bu benim için önemli bir tanım çünkü ben GSF’de göreve başlayalı bir sene oldu. Ancak bu bir yılı dolu dolu geçirdiğimize inanıyorum. Ben öğrencilerimden çok memnunum, hepsi ile gurur duyuyorum. Öğrencilerimin her birinin ailesine de böylesine iyi ve güzel insanlar yetiştirdikleri için ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Onlara hayatları boyunca başarılar diliyorum. Su akar yolunu bulur, yeter ki sizler çok çalışmayı ihmal etmeyin" dedi.

İLK MEZUNLAR BİR AYRICALIKTIR

Prof. Dr. Metin Eker, bölümün ilk mezunlarının ayrıcalık ve statü göstergesi olduğunu ifade ederek, "Fakülte olarak bu noktaya gelmemizde tüm hocalarımızın paylaştığı bir süreç ve emek söz konusu, tüm hocalarımızın şüphesiz katkısı var. Sanat çok dinamik bir süreç; kesintisizliği ile ön plana çıkan ve süreklilik ile kendini karakterize eden bir olgu. Dolayısıyla zihinler ne kadar dinamik olursa, sanatçı zihni ne kadar üretken olursa sanatın da karakteri o kadar dinamiklik sergiler. O açıdan biz resim sanatı adına da ilk sanatçılarımızı mezun ediyoruz. Sanat yolunda mezun genç arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz ve önemli başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz. Çünkü sanatta imza çok önemlidir ve bu prensiple de inşallah ileriki aşamalarda onları daha büyük yerlerde görmek bize de nasip olur” sözcüklerini kaydetti.

Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin sanatın meşakkatli ve güzel bir yol olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’de 58 güzel sanatlar fakültesi var ve bunların arasında özel bir yerinizin olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu mesnetsiz bir değerlendirme değil, onlar buraya geliyorlar, biz oralara gidiyoruz. Bunun kıvancını yaşayacağınızı, yarın profesyonel dünyada görev aldığınızda bu farkı daha iyi hissedeceğinizi biliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizler ülkemizin değişik yerlerine saçılacak meşaleler olarak her zaman özel bir değer taşıyacaksınız. Üniversitenize olan mensubiyet ve aidiyet duygusunu da her zaman taşıyacağınızı düşünüyorum. Akademisyen arkadaşlarımızın da sizleri büyük bir sorumluluk duygusuyla yetiştirmeye gayret ettiklerine, bir çalışma arkadaşı olarak ben de yakinen tanık oldum. Sanat çok ciddi bir iş; sınırı konamayacak bir yolda yürüyeceksiniz. Bu işte ‘oldum’ ya da ‘oldu’ denemeyeceğini sizlere hatırlatmak isterim. Sanatta öteler var, ötelerden öteler var, ondan öteler var" diye konuştu.

Mezuniyet Sergisi, 10 Mayıs'a kadar GSF Sanat Galerisi'nde boy gösterecek.


 

Son Güncelleme: 01.05.2018 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.